Gull og bronsje til tennis-talentet Mia Yu Axelsen

Marlene og Mia

SEIER! Double-vinnerne i Jenter 19 år Marlene Hallerud Lofsberg fra Hof og Mia Axelsen fra Rånerudåsen i Våle. Foto: Privat.

RÅNERUDÅSEN/ARENDAL: Regionsmesterskap for juniorer gikk i Arendal siste helga i januar. Mia Axelsen fra Rånerudåsen i Våle ble doublemester sammen med Marlene Hallerud Lofsberg fra Hof i klassen Jenter 19 år, i tillegg til bronsje i single.

Mia starta med tennis på tennisbanen i Bergsåsen for snart sju år siden. Nå spiller tennistalentet for Tønsberg og Slagen Tennisklubb (TSTK).

TENNISKURS Foran fra venstre Kim Andersen, Mia Yu Axelsen. Bak Janne Nyvoll, Jon Nyvoll, Karen Lassen, Meta Kyllingstad og treneren Odd Erik Helgesen

FØRSTE MØTE MED SPORTEN: ReAvisa skrev om tenniskurs i Bergsåsen. På bildet ser vi Mia til høyre, foran. Fortsatt er Odd Erik Helgesen trener, til høyre, bak. Foto: Håkon Westby.

Siden den spede start i Bergsåsen har det blitt mange tennisleirer og turneringer. Sammen med venninnen Marlene fra Hof har det vær mye moro og flere spennende kamper både med og mot hverandre.

– Jeg er mest stolt av double-seieren, for jeg satser mer på det enn single, forteller Mia til ReAvisa. Det ble i tillegg til gull i double, en 3. plass i single.

– Tennis er egentlig en individuell sport, men jeg liker at vi er to. Det blir en mellomting mellom individuell- og lagidrett. Samarbeidet på banen mellom oss to, som finjusteres og trenes på hele tida, er veldig moro – fordi det blir så veldig bra over tid.

Mia forteller at hun ikke satser i så veldig stor grad på tennis, men heller ser på det som en hobby.
– Jeg vil komme så langt jeg kan, og bli så bra jeg kan – og jeg synes det er gøy å vinne. Men jeg vil ikke sikte mot noen titler, men heller bare ha det gøy og fokusere på å bli bedre.

Det neste på planen er enda mer trening – og en stor treningsleir i Sverige til våren. Planen er også å spille flere turneringer framover.

I regionsmesterskapet i Arendal var det mange deltakere fra Tønsberg og Slagen Tennisklubb (TSTK) – og flere fra klubben oppnådde gode resultater. Regionen består av Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Vestfold.

En ting er det sportslige, men minst like viktig er det sosiale.

– Lørdag kveld ble det et avbrekk mellom slagene hvor spillerne fra Tønsberg og Slagen Tennisklubb sammen med spillere fra Stavern og Sandefjord slappet av på pizzarestaurant i Arendal sentrum, forteller Odd-Erik Helgesen, tennistrener i Tønsberg og Slagen Tennisklubb.

– Dette var virkelig et mesterskap etter min filosofi – OST, som står for opplevelse, samhold og trivsel, forteller trener Odd-Erik Helgesen til ReAvisa. 

Mia vil gjerne at ReAvisa nevner at det står dårlig til med tennisbanen i Bergsåsen, der hun fikk sitt aller første møte med sporten.

– Jeg ønsker meg selvfølgelig en bane som helst blir like bra som den var før – både for egen del så jeg kan trene mer lokalt, men også for rekruttering til tennissporten.

Det som trengs i første omgang er en bedre belysning og bedre asfalt, hvert fall å tette hullene i dekket, forteller Mia.