Eggeplommepulver la seg over Revetal

 

REVETAL: Nortura beklager – og tar vaskeregninga.

– Grunnet et uhell ved Nortura Revetal i morges er det blåst ut endel eggeplommepulver i nærområdet, forteller Ellen Flø Skagen, informasjonssjef ved Nortura SA, torsdag morgen 29. oktober 2015.

Det var trolig et rør i produksjonen som gikk tett, og dermed tok pulveret veien via luftekanalen som har utgang fra taket – og pulveret ble spredd over Revetal.

– Det dreier seg ikke om mer enn cirka 50 kilo pulver, men det kan kanskje se mye ut, innrømmer Flø Skagen.

– Vi har lagt igjen lapper på biler som har blitt tilgrist med kontaktinfo og beskjed om at vi betaler for bilvask ved behov. Vi har også kontaktet kommune, skole og barnehage i nærheten for å varsle.

– I tillegg er det også blitt spylt, blåst og ryddet opp så godt i vi kan, og må bare beklage de ulemper dette har medført for nærområdet vårt. Vi vil gå gjennom hendelsen for å sikre at dette ikke skjer flere ganger.

Men dette er ikke den første gangen noe slikt skjer på Revetal. Sommeren for drøyt tre år siden hadde Nortura en liknende utblåsing. Den gangen var det midt på dagen og passerende trafikk fikk blanda det gule støvet med regndråper til en seig guffe.

Samme årsak ble den gang oppgitt, og Thomas Lagarhus, fabrikksjef ved Nortura Revetal, sa til ReAvisa den gang: – Dette forekommer sjeldent, og vi skal gå gjennom hva som har skjedd for å finne årsaken.

– Det stemmer at vi har hatt en liknende uhell for noen år tilbake. Nettopp derfor er vi opptatt av å finne feilen slik at vi unngår det for framtida, sier Flø Skagen til ReAvisa.

Produksjonen ble forskjøvet noen timer, men går som normalt igjen i løpet dagen, forteller Flø Skagen.