Siste valgkampinnspurt

 

REVETAL: Siste lokalvalgkamp-innspurt ble gjort unna lørdag, da alle partiene var samlet til et siste valgtorg på Re-torvet. Der var det sang og musikk, ansiktsmaling, ballonger og lekeapprater i sving – og politiske apeller:

ReAvisa ba de åtte partiene å oppsummere årets lokalvalgkamp, se videoen her:

– Noe av det folk er veldig opptatt av er at vi får på plass gang- og sykkelvei langs Bispeveien, forteller Thorvald Hillestad (Sp). – Og så er de veldig takknemlig for at Timeekspressen er tilbake.

Re Høyre har gått fra å banke på null dører i forrige lokalvalgkamp, til å banke på over 800 dører i år.

– Det er veldig stas, for da får vi høre hva folk er opptatt av og hva folk ønsker seg av framtida til Re kommune, forteller Tove Øygarden (H), som trekker fram skole- og omsorg som de viktigste temaene.

Odd Gjerpe (KrF) kjemper for søndagsfrihet. – Når det gjelder søndagstengte butikker er vi samstemt hele folket, er Gjerpes påstand. Frode Hestnes (FrP) har nei til eiendomsskatt som den viktigste kampsaken. Han har et inntrykk av at innbyggerne i Re er klare for et skifte.

Bent Sørsdal (V) mener det er viktigere å støtte lag og foreninger i bygda, enn å støtte for eksempel Re middelalderdager. Ulf Lund Halvorsen (MdG) er stolt av å ha klart å løfte jordvern-debatten:

– På folkemøtene har vi brukt omtrent halve møtet til å debattere hvordan vi skal bevare matjorda vår. Det er bra, mener Lund Halvorsen (MdG).

To av åtte ordførerkandidater mener kommunesammenslåing har vært den viktigste saken i årets lokalvalgkamp:

– Denne gangen har valgkampen handla veldig mye om kommunesammenslåing. Vi i Re Arbeiderparti mener det er lurt å være med på å bygge en ny kommune fra bånn av, heller enn å komme inn på et seinere tidspunkt, sier Trude Viola Antonsen (Ap).

Også Heming Olaussen (SV) har inntrykk av at sammenslåing er den store snakkisen. Men han har hele tida kjempa i mot at Re skal gå inn i en ny stor-kommune:

– Veldig mange synes det er unaturlig å gå nordover, mange kunne tenke seg Tønsberg, og mange er i mot sammenslåing i det hele tatt. Jeg har et godt håp om at vi kommer til å få et nei-flertall, sier Olaussen (SV).

Ordfører Thorvald Hillestad (Sp) oppsummerer lokalvalgkampen slik på sin Facebook-side:

– Så er valgkampen over for denne gang. Enkelte steder opplever vi at diskusjonene mellom partiene er direkte ufine hvor en like gjerne tar mannen som ballen.

– Slik oppførsel er vi ikke vant til i Re, og vi fikk det heller ikke denne gangen. Tusen takk til mine kolleger for en ryddig valgkamp hvor sakene sto i fokus og ufinhetene uteble.

– Dette er ingen selvfølge, men slik har vi det altså i Re. Så håper jeg at det vi har framført har gitt dere velgere et bedre grunnlag når dere skal ta deres valg, for stemme skal dere håper jeg? Lykke til.

,