Er det mur-lig?

rundkjoring
REVETAL: Hele tre biler har bomma på rundkjøringa og havna på uteserveringa på Revetal gamle stasjon. Sistemann ødela for 40.000 kroner.

Etter brukollapsen på E18 i februar 2015, som har gitt en drøy fordobling av trafikken på Bispeveien, har det gått galt flere steder i Re. Hele tre ganger har det smelt i rundkjøringa ved lensmannskontoret.

Rett bortenfor rundkjøringa ligger Revetal gamle stasjon, med uteservering ut mot Bispeveien. Fartsgrensa er på 40 kilometer i timen. Det burde bare vært i teorien at noe kunne gått galt her.

Men nei – i praksis har det gått skikkelig skeis minst tre ganger:

I vinter hoppa en bil ut av veien og landa oppå muren til uteserveringa – redda av ei stor snøfonn som tok av for landinga. Politiet ble varslet, men rakk aldri til stedet.

Ikke lenge etterpå dro en bil rett over rundkjøringa, fikk seg et svev og landa oppå kjettinggjerdet som skiller veien og gangstien. Alle nødetater rykka ut.

Siste helga i mai spratt en bil ut av rundkjøringa og havna oppå muren til uteserveringa – igjen. Denne gangen var det ikke noe snø å lande mykt på, og muren ga etter.

– Vi har fått et anslag på 40.000 kroner for å fikse opp skadene, forteller Patricia Knight på Revetal gamle stasjon. Hun fortviler, nå som sommeren er i anmars:

– Sommersesongen er veldig viktig for oss, og derfor er selvfølgelig også uteserveringa veldig viktig – hvis været blir bra. Skadene kan repareres først over sommeren, men vi skal klare oss så godt vi kan.

Forsikringen dekker nok skadene, men en egenandel på 15.000 kroner merkes godt. I tillegg til muren ble også et strømskap kjørt ned.

Det blir satt opp et midlertidig gjerde i treverk, så uteserveringa skal duge tross alt, håper Patricia.

– Men tør noen sitte ute etter alt som har skjedd?

– Hehe. Det kan du si. Nå har alle tre ulykkene skjedd etter at vi har stengt, uten at det har vært folk hos oss. Men uansett – vi får håpe vi slipper flere sånne besøk.

Lensmann Lars Reiersen på Revetal forteller at status for saken er at en person er pågrepet, og vedkommende har erkjent kjøring i påvirket tilstand.

– Det er snakk om høy promille. Ulykkessjåføren er en norsk statsborger i 40-åra.

,