Lokalrevy med en liten brodd

DSC_0476 (2)_NETTFJELLBORG: I all moroa på Fjellborg var det også noe alvor.

Revygruppa Sceneskrekk inviterte til BoREttslaget, en sjølskrevet lokalrevy som gikk første helga i mai 2015 på Fjellborg.

Sosiale medier tok mye av oppmerksomheten til de på scenen, mens publikum var mest redd for om de kom ut til en parkeringsbot under vinduspusseren.

Pål Aril Simonsen som en overivrig parkeringsbetjent skulle gjerne sett at det var ulovlig å parkere – overalt. Parkeringsvakta har finni sitt paradis på jord:

Holmestrand stasjon. – Der er det jo umulig å parkere lovlig!

Drømmen om Svinevoll lever i beste velgående i Våle. Svinevoll skal tilbake til gamle høyder, kanskje Skinnesen starter opp igjen til og med? Det er store ting på gang.

– Blant annet har en bulldoser vært i gang ved Skjeggestadbrua for å få all trafikken om Svinevoll.

Sketsjen som fikk salen til å humre mest, var husmora som gir opp mann og barn og hus og flytter. Mannen i huset sitter hjelpesløs igjen med klesvasken.

Ole Henrik Fjeld kommer inn som en hjelpende trubadur med en vaskesang som mange kan kjenne seg igjen i – både oppgitte mødre og hjelpeløse fedre.

Ingen lokalrevy uten sandkassa med små barn som diskuterere moderne familieforhold. – Nå krangler de om kniver og gafler og trumfpoeng og meg og broren min og sånn.

I all moroa var det også noe alvor.

Anniken Simonsens sang «Til helsehuset skiller oss ad», der refrenget går slik: «Helsehus i Re, hva pokker skal vi med det? Når de glemte du og jeg. Vår felles hybel fikk vi ei».

De eldre flytta fra omsorgsboliger i Fon og Våle, der ektepar kunne bo sammen i felles leilighet. I det nye helsehuset er det bare enkeltrom, med en dør mellom noen av rommene som en erstatning for de gamle hyblene.

«Re-historien på fem minutter», etter malen til Raske menns «Verdenshistorien på fem minutter», var også severdig. Den er filma:

Til høsten er revygruppa i gang med ny revy, og det er bare å bli med for dem som er interessert.

– Dette er tredje året på rad med revy på Fjellborg, vi er blitt en stabil gjeng som er villig til å legge noen timer i det, forteller revygjengen.

– Det er veldig moro, altså!

Lørdag måtte det settes ut ekstra stoler siden det kom så mange som 70 – 80 publikummere. Søndag så cirka 50 den åpne forestillingen.

,