Re står uten buss til Oslo – igjen

LOKALPOLITIKK I RE: Med et snitt på fire passasjerer per avgang blir shuttlebussen fra Revetal til Kronlia lagt ned allerede i løpet av denne måneden.

Timeekspressen la om ruta fra Revetal fra og med nyttår, til store protester fra Re og omegn. Dermed mista vi ekspressbussen direkte til Oslo, et tilbud som har eksistert helt siden Re kommune ble til i 2002.

Men busstilbudet til hovedstaden ble ikke helt borte: Som en erstatning ble det satt opp en shuttlebuss fra Revetal til Kronlia, der passasjerene kunne hoppe på Grenlandsekspressen videre til Oslo.

Med to avganger på morgen og to på ettermiddagen skulle det være en god løsning for pendlerne fra Re og omegn. Det viser det seg at det ikke er, for tilbudet blir så å si ikke brukt.

Erfaringen så langt er at det er fire passasjerer per avgang. Re kommune og Vestfold fylkeskommune spleiser på tilbudet. De ser nå ingen grunn til å fortsette ordningen.

– Rådmannen anbefaler at kommunen går inn for å avvikle ordningen. For Re er det viktig å arbeide videre for å få til en permanent bussforbindelse langs Bispeveien til Oslo, skriver rådmannen i sin innstilling.

Et enstemmig formannskap gikk siste torsdag i mars 2015 inn for rådmannens innstilling. Spleiselaget mellom Vestfold fylkeskommune og Re kommune avvikles senest 30. april 2015.