Dette er Ramnes-jenta ingen klarer å stoppe

ReAvisa_Ramnes_Fram_140315_021_NETTRAMNESHALLEN: Ramnes har sesongens toppscorer med Pernille Gran (18) på laget. 

Ramnes tok i mot Fram til nest siste hjemmekamp for denne sesongen i  Ramneshallen lørdag 14. mars 2015. Til pause sto det 16 – 11 i Ramnes´ favør.

Gjestene hadde klokelig nok lagt opp taktikken for å nøytralisere Ramnes sitt sterkeste kort denne sesongen: Frimerke på Pernille Gran.

Likevel scorer Pernille på kontringer, og hun klarer å rive seg løs og gå på flere skudd på kanten – med scoring hver gang.

Fram gjorde det spennende med å hale innpå til bare to mål bak halvveis i andre omgang med stillingen 22 – 20.

Men flere kjappe scoringer fra Pernille på tampen av kampen satte en stopper for opphentingen. Det ble femmålsseier til Ramnes med sluttresultatet 31 – 26.

Pernille forteller til ReAvisa at hun trives med å være tilbake til Ramnes. Tidligere har hun spilt på juniorlaget til Flint Tønsberg.

– Det å være tilbake i Ramnes er veldig gøy, hvert fall med tanke på hvor bra vi har gjort det denne sesongen.

Ramnes ligger på andreplass på tabellen, bare ett poeng bak Pors på førsteplass. Og Pernille er avdelingens toppscorer.

– Jeg har utviklet skuddet mitt mye denne sesongen, og det har resultert i førsteplassen på toppscorerlista, forteller Pernille.

Planene framover er litt usikre for håndballtalentet fra Ramnes. – Jeg er ferdig på videregående nå i juni, så jeg har ikke bestemt meg helt enda.

Siste hjemmekamp for Ramnes-jentene er lørdag 21. mars 2015 med kampstart klokka 15.00.

– Da spiller alle i serien den siste kampen sin. Vi møter Kragerø som har gjort det greit på hittil åttendeplass, forteller Ramnes-veteran Tone Hjelmtvedt.

Sjøl om Ramnes topper tabellen, er det ikke direkte opprykk. Det blir en kvalifiseringsrunde der vinnerne av de forskjellige avdelingen i 2. divisjon spiller mot hverandre.

– For at vi skal vinne serien og få muligheten til å spille kvalik må vi vinne den siste kampen, i tillegg er vi avhengig av at Pors taper sin siste kamp.

Uansett har Ramnes-jentene i 2. divisjon gjort det godt – nok en sesong. Bare fire tap og ett uavgjort, ellers en pen og lang rekke med seiere.

– Også er det jo gøy at vi har avdelingens soleklare toppscorer med 145 mål på 18 kamper med Pernille på laget, sier Tone.

ReAvisa_Ramnes_Fram_140315_006_NETT