Slår knockout på verdenseliten

cato_1RAMNES/IRLAND: Cato Skjelbred Nilsen (23) fra Ramnes er allerede klar som vinner av Norgescupen. Nå gir han verdenseliten bank i Irland.

Cato Skjelbred Nilsen (23) fra Ramnes er med i Irland i helga 6 – 8. mars 2015 for å slåss mot verdens beste kickboksere.

Det endte med knockout allerede i en av de innledende rundene – ikke for Cato, men for motstanderen. Cato klatra derimot helt opp på pallen.

– Jeg er knallfornøyd med egen innsats. Seier på knockout viser at det er godt trykk i slagene og sparkene som jeg levere ifra meg!

Det ble tredjeplass tilslutt på Ramnes-gutten.

– Dette er noe av det største jeg har vært med på. Bronsjemedalje i verdens største kickboksing-turnering er helt fantastisk stort!

Lørdag gikk enda en konkurranse av stabelen. Cato kjempet seg helt til semifinalen som endte med et knepent tap mot vinneren av klassen.

Søndag henger han med i pointfight for moro skyld – og for å få trening. Han sikter ikke mot noen topp-plassering.

Om fire uker er det NM for 2015, og Cato går for enda et gull her hjemme.

ReAvisa skrev første gang om Cato for fire år siden. Talentet ble oppdaga da han tilfeldigvis var med en kompis på trening, og derfra har det gått slag i slag.

I januar flytta 23-åringen fra Ramnes til Bergen, da han fikk drømmejobben som brannmann.

– Der har jeg også begynt å trene med en større klubb med flere på min størrelse og mitt nivå – for å utvikle meg videre, forteller Cato.

Denne sesongen har han sanket inn medaljer i alle stevner her hjemme i Norge. Nå har han også en bronse fra et internasjonalt toppstevne å vise til.