– Vi gleder oss til ALT!

ReAvisa_elverhoy_050215_008RAMNES: I går var første teaterkveld på Elverhøy på mange, mange år. Nå er det lys i vinduene tidlig og seint – akkurat ett år etter at Elverhøy holdt på å gå over i historien.

Er dugnadsånden død i Ramnes? Spørsmålet ble stilt i ReAvisa for akkurat ett år siden. Da var det kroken på døra for Elverhøy, sto det skrevet på forsida.

Les mer om den storstilte redningsaksjonen i ReAvisa onsdag 11. mars 2015 -ett år etter at dommedag sto og banka på døra.

En av de mange tinga som skjer på huset er barneteater. 16-åringene Marte Kvaal, Marte Bjune og Kaya Riverud er instruktører for 32 gira unger.

– Utrolig gøy å være i gang, forteller teater-jentene til ReAvisa torsdag 5. mars 2015. Hver torsdag framover blir det teaterskole. Til høsten er målet å sette opp en forestilling før jul.

I tillegg til de 32 som kom med er det ei venteliste med over 20 barn. – Vi forventa ikke så mange, langt ifra, sier jentene som er overraska over pågangen.

Ingeborg Christiane Mender (8), Victoria Christiane Ballestad-Mender (8) og Hedvig Christiane Mender (10) fra Ramnes skole er tre av de heldige som fikk plass.

– Vi er kusiner alle sammen, bare at to av oss er søstre også, forklarer de til ReAvisa. De starta på teater fordi det er kult.

– Det er veldig gøy å prøve nye ting og bli kjent med andre mennesker. Vi har blitt kjent med elever fra andre skoler i Re. To som vi ble spesielt godt kjent med var fra Røråstoppen skole, tror vi.

Hedvig forteller at hun alltid har hatt lyst til å starte på teater.
– En gang kom det en teater-mann på skolen. Det var gøy!

– Hva blir mest gøy på teater, tror dere?

Victoria forteller at hun gleder seg mest til å ha på kostymer. – Jeg var en stol nå. Da måtte jeg bare stå litt rart, ikke ha på meg noe kostyme. Det kommer til å bli veldig gøy å kle seg ut.

– Vi gleder oss til ALT. Til slutt skal vi ha en forestilling og vise fram ALT det vi har lært!

Nå mangler det bare at foreldrene trår til, forteller instruktørene. Det skal snekres og males kulisser, sys kostymer – og det skal det kokes kaffe og stekes vafler.

Men skal vi tro leder for foreningen Kulturhuset Elverhøy blir heller ikke det noe problem:

– Det er lett å få til ting nå som folk skjønner at det er liv på lokalet igjen, forteller Knut Høydal.

Bygdefolket står i kø for å hjelpe til, det trengs ikke å spørre engang.

– Bygda vår er full av Ja-mennesker!

Les mer om det fantastiske Elverhøy-året fra null aktivitet til full fart i ReAvisa som ligger i postkassa onsdag 11. mars 2015.

ReAvisa_elverhoy_050215_001

 

,