Hellokal nyttårskonsert

ReAvisa_Nyttarskonsert_008_NETT– Det er gøy at det skjer noe i Re, for det skjer for lite her, mener ungdommene som sørger for liv på Elverhøy igjen.

For her er det ungdom som trekker i trådene, rett under ett år etter at ReAvisa rapporterte at det kunne være kroken på døra for forsamlingslokalet i Ramnes.

Bygdefolket i alle aldre har gått sammen for å redde lokalet, og døra står vid åpen for alle som vil bruke huset. – Vi gleder oss til å reise hit etter skolen, forteller ungdommer til ReAvisa.

Gjelda er nedbetalt, det er lys og varme i huset hver dag, det som trengs å utbedre repareres underveis – og Elverhøy er redda for framtida.

Men det trengs inntekter framover også, og alle og enhver kan bidra til drifta av Elverhøy på en veldig enkel og morsom måte denne helga:

Kom på nyttårskonsert! Det er en forestilling lørdag og en søndag helga 10 – 11. januar 2015.

Konserten kan by på noe for alle, med barn, ungdom og godt etablerte voksne lokale artister på scenen.

Annika Løbig går i klasse 10 D på Revetal ungdomsskole, og i fjor møtte hun Mikael Heum Fanøy i klasse 10 A i musikk valgfag-timene.

– Vi synger mye begge to, og når vi ble spurt om å bidra er det bare moro, sier de to om nyttårskonserten på Elverhøy.

– Det skjer for lite i Re, og da er jo et ungdomslokale som dette veldig viktig å ikke miste. Her kan vi jo arrangere konserter som dette, øve og møtes.

Det er teater-trioen Marte Kvaal, Marte Bjune og Kaya Riverud fra Re VGS enig i. De inviterer til teater på Elverhøy med oppstart i februar.

På loftet har jentene rydda opp i et kaos der kostymer og rekvisitter lå i en eneste svær haug. Nå henger gamle kostymer på rekke og rad, sko er sotert ut, hatter, briller, parykker og andre moro-ting.

Et svært skattekammer for teaterspirer. Her blir figurer til underveis mens klær og kostymer blir prøvd.

Det de har funnet og rydda opp i er blitt til et nummer der jentene viser fram mote fra 60-tallet, 70-tallet og 90-tallet, med tidsriktig musikk.

– På dette huset har det vært liv i 100 år, og det ligger mye historie i veggene. Men det ligger også mye historie helt fysisk i kjeller og loft, og det har disse jentene tatt tak i, introduserer Knut Høydahl nummeret.

Du får i løpet av konserten servert fersk musikk som herjer toppen av listene, som Kristin Henriksens nydelige versjon av «I see fire». Men også gamle klassikere blir å høre.

Nevnte Annika og Mikael er ungdomsskoleelever, men liker gamle storbandslagere fra tidligere tider og synger klassikeren «Fly me to the moon».

Truls Bøhle og Henriette Øygarden synger «Dagane» i en flott duett.

Det blir også band, flotte solo instrumentalnummer, dansenummer, med mer.

I kjent Knut Høydahl-stil blir konserten bindi sammen på en fin og morsom måte. Publikum bør ikke bli overraska hvis de blir invitert med på moroa med en kjapp korundervisning og allsang.

På tampen av konserten inntar Roger Bergan fra Våle scenen med sin egenskrevne Nashville-country.

Denne saken er skrevet på grunnlag av siste gjennomkjøring på fredag. Fotogalleri fra sjølve nyttårskonserten kommer her på ReAvisa.no.

I en pressemelding skriver arrangøren Kulturhuset Elverhøy:

– Vi trenger all den hjelp vi kan få for å vise at det igjen skjer ting på Elverhøy og at vi jobber for å få til et flott sted i Re hvor generasjoner kan møtes!

Nyttårskonserten går helga 10. og 11. januar 2015.

ReAvisa_Nyttarskonsert_006_SAK ReAvisa_Nyttarskonsert_005_NETT ReAvisa_Nyttarskonsert_004_NETT ReAvisa_Nyttarskonsert_001_NETT