Tja til søndagsåpent på Re-torvet: – Men vil vi virkelig ha det sånn?

Revegtal syd 13 Foto Stian Ormestad

Re-torvet må ha åpent hvis alle naboene har det. Men Martin Gran er skeptisk til søndagsåpne butikker.

Martin Gran på Meny Revetal har delte meninger om den blå-blå regjeringens forslag om søndagsåpne butikker. Men blir det søndagsåpent andre steder, blir det søndagsåpent på Re-torvet.

– Vi kan jo ikke stenge hvis naboene holder åpent. Men er det sånn vi vil ha det?

Reint kommersielt er svaret kanskje ja, for det viser seg at søndag er blitt den største handledagen i land som har hatt søndagsåpent en stund. Da må Revetal henge seg på.

Men kanskje nettopp derfor bør vi holde hviledagen hellig – for å unngå at hviledagen blir den største handledagen?

Med kjøpmannsslekta Gran i spissen har Revetal vært tidlig ute med nye løsninger og vist vei, men her setter Martin Gran bremsene på.

– De aller fleste har fri på søndag, det er bare de som må jobbe i en del viktige yrker som går på jobb. Jeg er skeptisk til at det skal flyte ut. Vi må ikke ha butikkene oppe på søndager? Vi klarer oss fint sånn som vi har det i dag, mener Gran.

Det kom aldri noen Brustad-bu på Revetal. Det er ikke tilfeldig.

– Søndagen er den ene dagen i uka som er til for å gjøre noe helt annet – gå tur i skauen, være med familien, drive med idrett, slappe av, ramser Martin Gran opp.

– Kople ut fra hverdagen – hvert fall ikke gjøre unna helgehandelen.

Men blir det søndagsåpent på butikker og senter rundt oss, har ikke Revetal råd til å la være. Da blir det mest sannsynlig søndagsåpent på Re-torvet også, bekrefter Martin Gran til ReAvisa.

Hva mener du om søndagsåpent i Re? Er du logga inn på Facebook, er du også logga inn her på ReAvisa.no.

TJA TIL SØNDAGSÅPENT: Kjøpmannsslekta Gran har vært pionerer i dagligvarebransjen og på Revetal gjennom generasjoner - som her da Martin Gran viser fram sjølbetjente kasser tidligere i år. Men når det gjelder søndagsåpne butikker, settes bremsene på. Martin Gran ønsker det ikke, men har ikke noe valg hvis alle andre holder åpent rundt oss. Arkivfoto: Stian Ormestad.

TJA TIL SØNDAGSÅPENT: Kjøpmannsslekta Gran har vært pionerer i dagligvarebransjen og på Revetal gjennom generasjoner – som her da Martin Gran viser fram sjølbetjente kasser tidligere i år. Men når det gjelder søndagsåpne butikker, settes bremsene på. Martin Gran ønsker det ikke, men har ikke noe valg hvis alle andre holder åpent rundt oss. Arkivfoto: Stian Ormestad.