Høytidelig åpning av «Olgars»

 

BRÅR: – Tenk så kjedelig det ville vært hvis alle var like, talte ordfører Thorvald Hillestad. – Heldigvis er det ikke sånn. Vi har alle forskjellige behov i livet, også i arbeidslivet.

 

Asvo Revetal skal drive bruktbutikken på Brår “Olgars”, i den røde låven langs veien som tidligere var Ramnes miljøstasjon. Etter overtakelsen fra Re kommune høsten 2013 er det investert over en million kroner i ombygging.

Her vil tre ansatte og 16 deltakere være til daglig. Deltakerne vil rullere på et tidsbestemt engasjement. Brukerne blir henvist fra NAV for arbeidsavklaring.

De kan sy, snekre, male, stå i butikken, drive med data, eller komme med egne ideer for bruk av huset.

– Tenk så kjedelig det ville vært hvis alle var like, hvis alle var helt A4, talte ordfører Thorvald Hillestad. – Heldigvis er det ikke sånn. Vi har alle forskjellige behov i livet, også i arbeidslivet.

– Derfor trenger vi en arena som dette, der Asvo gir et tilbud som er gull verd. De mulighetene som folk får her, tror jeg mange blir sjeleglad for, talte ordføreren – før snora ble klippet 1. november 2014.

Køen gikk inn døra og rundt hele løypa gjennom gamle og flotte møbler, leker, plater og mye annet. Også i kassa ble det kø. Glagjengen spilte, og det var kake og kaffe.

– Dette blir en ny møteplass i Re – vi holder kaffen, fortalte daglig leder Glenn Ellefsen til ReAvisa i oktober.

Som kunde i Olgars bruktbutikk kan du handle både nye og brukte ting. Det vil bli produsert noen møbler på huset, og du kan også sette bort oppussingsoppdrag til «Olgars».

Brukbare gamle møbler, leker, instrumenter, servise, kopper og
glass, med mer kan leveres innenfor åpningstidene mandag til torsdag.

,