Lensmann: – En innbruddsbølge

image002_NETT

– Det er spesielt at det er så mange innbrudd på en gang, sier lensmann Reiersen. Men han ser ikke en sammenheng mellom alle sju innbruddene på Revetal i høst.

Fire dager etter siste raid på Revetal skjedde det samme i Andebu, dagen etter det igjen i Svarstad. Lensmann Lars Christian Reiersen har ansvar for hele Indre Vestfold politidistrikt.

– Jeg er frista til å kalle det en innbruddsbølge, forteller Reiersen til ReAvisa.

Men det er tilfeldig at de kommer på samme tid. Det er neppe de samme som står bak alle innbruddene.

Politiet har best grunnlag for å si noe om det siste raidet på Revetal 23 – 24. oktober 2013. Tjuver tok seg inn i tre forskjellige boliger i Revetal 3.

To unge menn, anslagsvis fra 16 til 25 år ble sett på vei til og fra boligfeltet og de er fanget opp på overvåkingsvideo inne en av boligene. En av tjuvene har ei ensfarga boblejakke, mest sannsynlig blå, den andre har ei tofarget jakke.

Disse to står bak de tre siste innbruddene, og har neppe noe med de andre innbruddene tidligere i høst å gjøre, har lensmann Reiersen grunn til å tro.

I tillegg til alt slags elektrisk utstyr som PC, kamera, iPad med mer, tar også tjuvene med seg smykker. Smykker er ikke så lett å få omsatt her til lands. Derfor kan det tyde på at det er utenlandske bander som står bak, mener Reiersen.

Tjuvene har kommet og gått til fots. De må ha parkert en bil et sted i nærheten, for de har hatt en god del tjuvgods å bære på, og ikke særlig store sekker eller vesker med seg.

Lensmann venter på svarene fra de tekniske undersøkelsene på åstedene. Der kan det være noen treff når det gjelder fingeravtrykk og DNA.

– Vi kom sent i gang med våre undersøkelser siden det gikk halvannen time fra innbruddet først ble varslet til alarmselskapet, og deretter fikk politiet beskjed. Det er lang og verdifull tid for politiet.

Det ble etter ett av innbruddene søkt med bikkjer. Resultatløst. Det ble etter de tre siste innbruddene patruljert i nabolaget i flere dager. Politiet har gått fra dør til dør.

Foreløpig uten noen mistenkte i saken – eller sakene. For det er minst to forskjellige grupperinger som står bak, mener lensmann Reiersen.

I mellomtida beroliger lensmann bekymra reinger: Sjøl om tjuvene til og med slår til på dagtid, er de like lite interessert i å møte på deg som du er i å møte på dem.

– De stikker mest sansynlig av. Og det er lite sannsynlig at det kommer flere tjuver nå. Folk er mer obs nå, og det er bra, mener lensmann Reiersen.

ReAvisa_lensmann_002_NETT