Tobias Gran prøvespiller for Liverpool og Rosenborg

ReAvisa_opprykk_018_NETT– Det er veldig gøy, men jeg prøver å ikke tenke så altfor mye på det, forteller Re FK-spilleren til ReAvisa.

Re FKs A-lagsspiller Tobias Gran (14) har enda ikke fylt 15 år, men det er ingen stopper for Revetal-gutten.

14-åringen har allerede fire spilte landslagskamper for gutter 15 og tre for gutter 16. Om halvannen uke er han igjen tatt ut til landslagssamling og skal spille dobbel landskamp mot Sverige.

I uke 39 skal han prøvespille for Liverpool, får ReAvisa bekrefta.

– Sjefen for Liverpool-akademiet ringte meg og var interessert i å få Tobias på prøvespilling. De hadde sett han spille for landslaget både i Østerrike og på Hamar, forteller Tore Flaatnes, spillerutvikler i Re FK.

– Jeg prøver egentlig å ikke tenke så mye på det, men det er veldig, veldig gøy, forteller Tobias til ReAvisa.

Flaatnes forteller at Tobias har en riktig innstilling til det hele:

– Det er viktig å ikke gå å tenke på det hele tida. Da er det det som blir fokus til enhver tid, noe som gjør at det er lett å miste fokus på fotball. Det er akkurat det som skjer med veldig mange.

I høstferien, uka etter Liverpool, reiser Re-talentet til Rosenborg for å prøvespille der.

Flaatnes kan fortelle at det er flere klubber rundt i nærområdet også som har vært interesserte i Tobias.

– Vi har vært veldig kritiske til bytte hele veien, og foreløpig har utviklinga vært god nok i Re. Han har utvikla seg hele veien, forteller Flaatnes.

– Denne uka trener jeg fotball to ganger om dagen. Både med A-laget, med talentgruppa, og med toppidrettsgruppa på Re, forteller Tobias.

– Ungdomsskolen fortjener skryt: Tre tiendeklassinger trener med toppidrettsgruppa på Re VGS i utdanningsvalg-timene. Det er flott at de ser verdien i dette, mener Flaatnes.

Et eventuelt klubbskifte vil derfor ikke være aktuelt før neste høst. Ungdomsskolen skal i alle fall fullføres hjemme i Re.

Dersom Re FK rykker opp til 3. divisjon er det heller ikke utelukka å bli i Re neste sesong, får ReAvisa opplyst.

– Rosenborg og Liverpool er genuint interesserte i Tobias. Nå kan han jo se hvordan forholda er i to storklubber, så får vi se hva framtida bringer videre, sier Flaatnes.