Folkefest med kongeparet i Re

KONGEBESØKET I RE: Anslagsvis 1.500 mennesker fulgte Kongen og Dronninga under deres besøk i Re. Se bilder og video fra solskinnsdagen tirsdag 19. mai 2012.

Etter en mottakelse med sang og taler på Rørsåtoppen skole, fikk Kong Harald og Dronning Sonja se hvordan skolene i Re jobber mot mobbing. De lot seg imponere.

Etter opplegget på Røråstoppen gikk tidenes lengste tog av elever, barnehagebarn og publikum på sykkelstien ned til parken på Revetal, med flagg, sang og god stemning.

En forsmak på et eventuelt framtidig felles 17. mai-tog for alle skolene i Re på Revetal?

IMG_9197_NETT

FOLKEFEST: Et langt, feststemt tog gikk fra Røråstoppen skole og ned til Revetal sentrum. Foto: Stian Ormestad.

Vel nede i parken var alle barneskolene i Re samla, det vil si over 800 elever. I tillegg var det alle de eldste barnehagebarna og mange andre innbyggere på plass – anslagsvis 1.500 mennesker.

Kongen og Dronninga bytter på å tale i løpet av sitt Vestfold-besøk, og i Re talte Dronninga:

– Gjestfriheten har visstnok ytret seg på forskjellig vis her i kommunen. Kongen og jeg er blitt virkelig godt mottatt, verre gikk det med Birkebeinerkongen Øystein da han i 1177 besøkte Re.

Hun gratulerte oss med 10-årsjubileumet til Re kommune.

– I årene etter kommunesammenslåingen har dere bygget en ny identitet på gammel historie, sa hun. Dronninga finner det ikke overraskende at kommunen har en egen kommunearkeolog, – det er det ikke mange som kan skilte med!

IMG_9190_NETT

FOLKEFEST: Re-elever hilste på kongeparet. Foto: Synne Eggum Myrvang.

I en kort pressekonferanse sa Kongen at de følte det som å komme hjem, når de kommer på besøke til Vestfold. Dette fordi Dronninga hadde med sin familie hytte i Vestfold, og det har kongeparet også hatt.

Kongen sa også at han satte pris at Re kommune vektla det forebyggende arbeidet slik de gjør gjennom blant annet ART og fokus på mobbing i barnehagene og skolene.

FOLKEFEST: Reinger trakk i tusentalls til den nye parken på Revetal. Foto: Håkon Westby.

Kongeparet ble møtt av middelaldertablåer da de ankom Stange gjestegård for kveldens middagselskap. Vertskapet Berit Stange og sønnen Rainer Stange tok i mot Kongen og Dronninga.

Menyen besto av spekeskinke med tilbehør fra Grøstadgris, and fra Gårdsand, og jordbær. Maja Marcussen sørget for taffelmusikk på harpe.

Under middagen orienterte prosjektleder Kjersti Jacobsen om Slagene på Re og de arkeologiske funnene som er gjort.

Fra Re kommune fikk dronningen brystnål laget som sølvkrans med motiv hentet fra en dørring i Våle kirke, mens kongen fikk pil og bue i barnestørrelse som var tenkt til utlån til barnebarna når de kommer på besøk.

Les mer om kongebesøket i ReAvisa Sommermagasin torsdag 21. juni 2012.

FOLKEFEST: Kongen vinker til pressen ved ankomsten til Røråstoppen skole. Foto: Lars Jørgen Ormestad.

Hør også Dronning Sonjas tale til Re:

Annonse:
, ,