– Ikke alle gleder seg til jul

ReAvisa_ARKIV_1

SAMLER INN JULEGAVER: Fra venstre: Britt Thoril Sparre Knudsen, leder av barnegruppa, Marit Sørensen, leder av innsamling av julegaver, og Geir Varholm, leder for Re Røde Kors. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Norge er ett av verdens rikeste land, men dette betyr ikke at alle har det like bra. Det er mange som lever under fattigdomsgrensa. Det gjelder også her i Re.

– Mange har det trangt økonomisk i Re, og barna i disse familiene er eksperter på å holde fasaden utad. De gleder seg ikke like mye til jul, tror Britt Thoril Sparre Knudsen, leder av barnegruppa i Re Røde Kors.

– Re kommune har oppgitt et tall på 120 – 150 som mottar sosialstønad, men det er egentlig det samme hvor mange det dreier seg om. Alle og enhver er en for mye, mener Marit Sørensen, som organiserer innsamlinga som frivilllig for Re Røde Kors.

– Dette er hjertebarnet mitt. Jeg er så glad for at vi får dette til i Re også, for det er et kjempegodt prosjekt. Ikke alle gleder seg til jul, men nå kan vi hjelpe til å lage en fin jul for alle barn i Re.

– Det er første gang dette blir gjort her i kommunen, men det er etter inspirasjon fra andre steder det samme er blitt gjort med stor suksess. Blant annet Larvik, forteller Geir Varholm, leder for Re Røde Kors.

De tar i mot leker, klær og andre nyttige ting som kan komme godt med – julegaver til barn, rett og slett. Pakkene må merkes med aldersgruppe og om den passer til gutt eller jente.

Privatpersoner, foreninger og firma kan gi. Re kommune og sanitetskvinnene er med på prosjektet sammen med Re Røde Kors’ barnegruppe. Alle gavene som blir samlet inn, blir viderefordelt via Re kommune til de familiene som trenger det mest, ved Elisabeth S. Paulsen, virksomhetsleder for barn og unge.

To fredager fram til jul vil Marit Sørensen og andre frivillige stå og ta i mot gaver ved inngangen til Re-torvet, fra det nye p-huset. Utenom det kan bidrag leveres hos Stille før stormenbutikken på Re-torvet.

– Vi håper dette kan bli en juletradisjon, sier de tre Re Røde Kors-representantene til ReAvisa.

, ,