Malin Victoria (12): – Jeg gleder meg til å opptre!

SPILLER SONJA: Malin Victoria (12) gleder seg til å opptre, til tross for at hun synes det er litt skummelt. Foto: Amalie Andersen.

RAMNES: Teatergjengen på Elverhøy er klare for å gi Re-folket julestemning den andre helga i desember, med «Reisen til julestjernen».

I fjor satte teatergruppa opp «En julefortelling av Charles Dickens».

I år setter de opp en forestilling med manus som Rikka Rivrud, primus motor for Elverhøy-teateret, har skrivi sjøl.

– Litt skummelt, men gleder meg likevel!

SANGFUGLER: Ole Erik Holtung (16) og Elea Kirkeberg Gjellan (11) øver til juleforestillingen. Foto: Amalie Andersen.

Nå øves det som bare det på Elverhøy fram til forestillingene 8. og 9. desember.

I stykket møter vi den høyt elskede prinsessen som så gjerne vil ut og finne julestjernen. Hun rømmer fra slottet midt på natten og vandrer aleine ut i den skumle skogen.

Malin Victoria Lien Lingjærde-Øren (12) spiller Sonja. Dette er andre året hennes på Elverhøy-teateret, men det første stykket hun har replikker i.

– Sonja er ei jente som er fanga hos noen hekser, og gjennom skuespillet skal hun prøve å finne julestjernen for kongen, forklarer Malin Victoria.

Sjøl om det er spennende med første gang med replikker, gleder hun seg til å opptre:

– Det blir sikkert litt skummelt å opptre, men jeg gleder meg også til det – for det er jo gøy!

– Stykket har en stor plass i hjertet mitt

– Jeg har skrivi eget manus for at ungene skal få mest mulig scenetid. Manuset er inspirert av både den gamle og den nye «Reisen til julestjernen»-filmen, forteller primus motor Rikka Rivrud.

– Men i dette manuset har vi ikke med gjøglere, men hekser og skognisser i stedenfor, forteller Rikka.

– Dette stykket har en stor plass i hjertet mitt, og jeg husker det godt fra da jeg var liten. Jeg har alltid hatt lyst til å sette det opp.

Med både skogsnisser, hekser og kongelige byr juleforestillingen på sang, dans og humor.

– Gleder meg mest til å synge

Da ReAvisa tok turen innom Elverhøy hadde de individuelle øvinger. Og øvinger til dette stykket har ungene holdt på med siden august.

I både november og desember kjører de også helgeøvinger. Alt skal sitte til de inviterer Re-folket til juleforestilling om en snau måned. 

Ole Erik Holtung (16) og Elea Kirkeberg Gjellan (11) øver på sangen sin da vi møter dem. De spiller Ole og Petrine som er sjefene til tjenerne i skuespillet.

– Det jeg gleder meg mest til, er når vi skal opptre og synge denne sangen, forteller Elea.

Regner med to fulle forestillinger

– Vi spiller bare to kvelder, og det pleier å bli fulle hus, så det er lurt å være raskt ute med å sikre seg billetter, råder Rikka.

Billetter kan kjøpes på Kulturhuset Elverhøys nettside, og koster 100 kroner for barn og 150 kroner for voksne. Forestillingene spilles lørdag 8. desember klokka 18.00 og søndag 9. desember klokka 15.00.

Teateret består i år av 23 barn på scenen, og minst 20 aktive foreldre på scenografi, kostyme, sminke, sosial gruppe, lyd, lys, PR, med mer, forteller Rikka til ReAvisa.

PRIMUS MOTOR: Prosjektleder, regissør og manusforfatter Rikka Rivrud jobber før alle ungene kommer på teaterøving. Foto: Amalie Andersen.

Les mer om Kulturhuset Elverhøy i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i Re.