– Det er så fint å vokse opp i Re kommune!

TALE: En elev fra hver av barneskolene Kirkevoll, Ramnes og Røråstoppen skole holdt en flott tale på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

RE: – Det er mange meninger om kommunesammenslåing, men vi håper det blir bra, og at vi beholder alt det bra med Re, og at vi møtes her på 17. mai i framtida også!

Se bilder fra 17. mai-feiring i Re 2018 – oppdateres!

Så klokt og konsist talte 7. klassingene fra Kirkevoll skole, Ramnes skole og Røråstoppen skole på Revetal, etter det lengste og livligste 17. mai-toget på Revetal noen gang.

HIPP, HIPP, HURRA! Familien Sørum Jonassen / Andersen venter på toget i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

Det var fullt av folk både i toget og langs ruta, som gikk fra helsehuset og gjennom alle fire rundkjøringene – inkludert en runde oppom Brår. 

Flere folk – overalt?

Som vanlig var det masse glade barnehage- og skolebarn, men også flere folk under javnt over alle faner: Idrettslag og foreninger, russ og ikke minst Revetal ungdomsskole som aldri har vært flere ungdomsskoleelever i toget. 

Det var sang, hurra-rop og fantastisk stemning hele veien. Bare sjekk videoen i bånn av denne saken!

Familien Ismail fra Revetal gleda seg veldig, på vei ned til fellesfeiringen. – Is, tog og leker er barna enig om at er det beste med 17. mai, der de stråler av glede.

GLEDER SEG! Familien Ismail fra Revetal har gleda seg – store og små – til å feire 17. mai. Foto: Stian Ormestad.

NYDELIG SOMMER(?)VÆR! Sjelden har vi vært så heldig med været. Varmt og godt, med solskinn hele dagen. Foto: Stian Ormestad.

Det første på 17. mai-programmet var flaggheising i Revetalparken på morgenkvisten, til toner fra Blågjengen.

– Er det en ting vi er gode på i Undrumdal, så er det tradisjoner!

MÅ KOSE SEG LITT! Også lovens lange arm tar seg en is på 17. mai. Foto: Stian Ormestad.

Først ut av 17. mai-togene var Undrumsdal, der toget gikk fra kirka til skolen, med en god omvei rundt i byggefeltet. Undrumsdølingene er de eneste som ikke er med i fellestoget for hele resten av Re på Revetal.

– 17. mai er historie, og det er tradisjoner. Og er det en ting vi er gode på i Undrumsdal, så er det tradisjoner!, ble det talt i velkomsten på Solerød skole.

Også i Undrumsdal virka det til å være flere i toget enn i fjor, da det var litt spett med folk.

– Bursdagen til Norge!

SIKK-SAKK PÅ SOLERØD: For å få en passe lengde på toget fra kirka til skolen – som ligger et lite steinkast unna hverandre – går 17. mai-toget i Undrumsdal en god omvei rundt i byggefeltet. Foto: Stian Ormestad.

IKKE AKKURAT KJAPPESTE VEIEN: Også toget i Fon tar seg en god runde rundt Krakken før de ender opp på Fon barnehage. Foto: Stian Ormestad.

Og – det så ut til å være flere folk i Fon i år også, som ellers i hele Re.

FOLKSOMT: Her har hele fellestoget kommet vel i havn på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Foningene har gjort det til en tradisjon med et bonus-tog, etter fellestoget på Revetal. Da marsjeres det fra kirka, en runde på Krakken, og til barnehagen, der det er leker og taler.

Barna i Fon veit akkurat hvorfor vi feirer 17. mai: – Bursdagen til Norge!

Se video fra 17. mai-feiring i Re 2018:

LANG, LANG REKKE: Det er flott å se det lange 17. mai-toget på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

FRA RE HELSEHUS TIL PARKEN: Heller ikke på Revetal hadde ruta vært særlig lang, hadde det ikke vært for en god del omveier… Foto: Stian Ormestad.

FLOTT RE-UNGDOM: Aldri har flere ungdomsskole-elever gått i toget, forteller Revetal-rektor Mona Elisabeth Larsen. Foto: Stian Ormestad.

FØRSTE 17. MAI: Det ble mye spennende å følge med på for denne «17. mai-debutanten» i barnevogna. Foto: Stian Ormestad.

GOD UTSIKT: Oppå rundkjøringene er det fint å se toget fra. Og det er som kjent hele fire av dem på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

LIVLIG: Aldri før har ReAvisa hørt mer hurra-rop, sang og sprell som i årets 17. mai-tog på Revetal. Veldig bra! Foto: Stian Ormestad.

SLITSOMT! En bestefarskulder er god å lene seg på når inntrykkene blir mange. Foto: Stian Ormestad.

FLOTT ALLÉ: Naturen rakk akkurat å våkne i tide etter vinterdvalen til å gjøre kulissene perfekt grønne og fine – også den flotte alléen opp til Krakken. Foto: Stian Ormestad.

KOSER SEG I PARKEN: Revetal er blitt en møteplass – for mer enn handel og kommunale tjenester. Her kan man ta seg en pust i bakken, i flotte omgivelser. Foto: Stian Ormestad.

FLOTTE HESTEHOV: Så fristende står de der, gule og i full blomst. Men toget må gå sin trauste gang, så skynd dere! Foto: Stian Ormestad.

FOREVIGES: Mobiltelefonene går varme på 17. mai. Foto: Stian Ormestad.

TALE: Solerød-elevene taler til Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

FULLSATT SKOLEGÅRD: Solerød skole var endestasjonen for 17. mai-toget i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra 17. mai-feiring i Re 2018 – oppdateres!

Les mer om 17. mai i Re.