Folk strømmer til Sensommerfestivalen i Våle

FØRSTE PÅ PROGRAMMET: Søndagen ble tradisjonen tro starta med utegudstjeneste. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: I går var over 500 innom Våle prestegård, og enda flere tar nok turen i dag. Søndagen starta med utegudstjeneste der Våle-speiderne leda forbønnen.

Se bilder fra Sensommerfestivalen på Våle prestegård

Sensommerfestivalen på Våle prestegård er en tradisjon som faller på den første septemberhelga. Fokus er landbruk, kultur, marked og underholdning.

LEDER FORBØNNEN: Speidergruppa i Våle ved Philip Aimar Thollefsen (9) og Sivert Nese (8). Foto: Stian Ormestad.

Mye moro på programmet:

Det er salg av brød og grønnsaker, og kafeen er åpen med rømmegrøt og vafler, mat fra grillen. Gamle landbruksmaskiner og biler er på plass – og starta opp.

Nå på søndag er det kortesje og utstilling med T-Forder. Her er det også mulighet til å få sitte på for de som ønsker det.

I år, akkurat som før, inviteres det til brødbakekonkurranse. Tema i år er rugbrød.

Det er åpen gård for de minste, med hopping i høyet og masse dyr å se og kose med. Du kan også plukke poteter eller lage fuglekasser. Treskelaget viser hvordan man treska i gamle dager.

I år er det 100 år siden kunstneren Ingrid Nordby Søyland ble født. Det blir arrangert en utstilling på prestegården med noen av hennes bilder.

SPILLER OPP: Glagjengen setter toner til utegudstjenesten. Foto: Stian Ormestad.

Speiderne leda forbønnen

Det aller første på programmet for søndagen, var utegudstjeneste i et flott vær – nesten sommerlig varmt med strålende sol fra så å si skyfri himmel.

Diakon Ole Hafell prata om nåden. At noen ganger sløser vi bort alt vi har, og skjønner det kanskje først i etterkant at vi har gjort noen veldig feil valg.

Bønnen var å klare å forvalte de ressurser vi har på en best mulig måte. Og skulle vi feile: – Vi er alle Guds barn. Vi kan alltid komme til deg, preker diakon Hafell.

Speidergruppa i Våle ved Philip Aimar Thollefsen (9) og Sivert Nese (8) leda forbønnen.

– Det er gjennom å gi, at man får, leste speidergutta. De sang også speidersangen. Det hele ble akkompagnert av Glagjengen.

FØRSTE PÅ PROGRAMMET: Søndagen ble tradisjonen tro starta med utegudstjeneste. Foto: Stian Ormestad.

– Lærer å bli gode venner

Speiderleder Inge Myhre benytta anledningen til å informere om speidergruppa.

– Vi har møter hver mandag, og er cirka 15 stykker i snitt. Det er bare å komme på mandag klokka 17.30, med oppmøte på Solheim gård, Korsgårdveien 282.

– Forrige uke lagde vi pil og bue og gikk på soppjakt – vi traff noen sopper, sier Inge til latter fra forsamlingen. Så avslutta speiderne med speidersangen.

Til ReAvisa forteller Inge at speiderne alltid er ute på tur, eller finner på noe i skauen.

– Surring og knyting av tau, mat på bålet, med mer – det er noe alle forbinder med speideren. Men vi driver også med førstehjelp og lærer bort andre nyttige, praktiske ting.

SPILLER OPP: Glagjengen setter toner til utegudstjenesten. Foto: Stian Ormestad.

– Det vi gjør er en ting, men meninga bak er en enda viktigere ting: Å lære seg å være gode venner. Det vi gjør er middelet, mens målet er å bli gode på samarbeide – og det gir et godt felleskap.

BAKEMESTER: Mina Flåteteigen Rørby (13) vant brødbake-konkurransen. Hun bakte brødet i bakerovnen hjemme på gården. Foto: Privat.

– Det er gøy med speideren, forteller Philip og Sivert til ReAvisa. – Det er gøy fordi vi går på tur og skitur, og finner på morsomme ting vi skal gjøre på turene.

Runder 1.000 besøkende i løpet av helga

Diakon Ole Hafell avslutta den fine seansen utenfor prestegården i strålende solskinn med å anbefale dåpskjoleutstilling som straks er klar for publikum i Våle kirke.

Lørdag var over 500 innom Sensommerfestivalen, og det skulle ikke forundre noen om det kommer minst like mange i finværet søndag.

Moroa på prestegården varer helt til klokka 16.30 i dag søndag 3. september 2017.

Sak oppdatert:

– Rundt 1.200 små og store besøkte Sensommerfestivalen i løpet av helga. Et flott arrangement der værgudene spilte på lag med oss, oppsummerer Pål-Arild Simonsen på vegne av arrangørene søndag ettermiddag.

RIGGA OG KLART: Veteranbilene skinner i sola. Våle prestegård er klar for nok en dag med masse folk på Sensommerfestival. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Sensommerfestivalen på Våle prestegård

, , ,