Valborg (89) får tilkjørt middagsmat i sommer likevel

AVHENGIG AV TILBUDET: Valborg Lie (89) får tilkjørt middag tre ganger i uka – men skulle ikke få det i sommer. Hun har jobba et langt liv i skatteetaten: – Jeg veit da godt at vi betaler skatt og avgifter. Da skulle det vel dryppe litt på de som trenger det?, sa hun til ReAvisa i forrige uke. Foto: Privat.

REVETAL: «Rådmannen i Re er blitt orientert om saken og omfanget av den» – og gjør helomvending.

Bakgrunn: – De blir ikke friske bare fordi det er sommer!

ReAvisa skreiv om pårørende og eldre hjemmeboende som er fortvila over at Re kommune dropper utkjøring av middag i sommer.

Nå gjør Re kommune helomvending i saken:

«Det vil allikevel bli kjørt ut middagsmat til hjemmeboende i sommer».

«Dette besluttet rådmannen idag etter å ha blitt orientert om saken og omfanget av den. Middagsmat til de det gjelder vil igjen bli kjørt ut fra og med mandag 3. juli».

Det skriver Re kommune som svar på ReAvisas Facebook-side til den opprinnelige ReAvisa-saken.

Skulle bare mangle!

Reaksjonene lot ikke vente på seg: «Skulle bare mangle», mener flere.

Rådmann Trond Wifstad har ingen kommentarer utover det korte svaret i kommentarfeltet til den opprinnelige ReAvisa-saken:

– Nei, ikke utover at vedtaket er omgjort.

– Var det i frykt for at det ikke var lovlig?

– Nei, svarer rådmannen.

TRUA MED POLITIANMELDELSE: – Vi håper dette blir retta opp i så snart som mulig, men hvis ikke: Da politianmelder vi Re kommune for tjenesteforsømmelse, fortalte Anne Trine Smidsrød (60) til ReAvisa fredag. Lørdag snudde kommunen. Foto: Stian Ormestad.

Takk, men….

Anne Trine Smidsrød løfta saken i første omgang, fortvila over at tilbudet til hennes 89 år gamle mor Valborg Lie ble stoppa i sommer.

Hun vurdrerte å politianmelde kommunen for å teste lovligheten av vedtaket.

Både mor og datter var mest bekymra for alle dem som ikke har noen til å hjelpe seg, når kommunen ville sette middagsutkjøringen på pause hele sommeren.

Nå er Anne Trine og hennes mor Valborg fornøyd:

«Takk for raskt grep av rådmannen», skriver Anne Trine på ReAvisas Facebook-side.

«Men: Når skal det politiske system i Re og andre steder forstå at det store sparepotensialet IKKE finnes innenfor helse og omsorg?»

Bakgrunn: – De blir ikke friske bare fordi det er sommer!