Kulturkrasj i Re: – Vi snakker jo ikke med hverandre!

KLARE FOR REVY: Les mer om jubileumsrevy på Fjellborg i ReAvisa som ligger i postkassene 9. mars 2017. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES/VÅLE: Flere tilfeldigheter gjør at når det først skjer noe på scenene i Re, så skjer det på samme helg. Kanskje kan vi snu dårlig planlegging til noe positivt?

Det blir både barneteater med «Mowgli» på Elverhøy og jubileumsrevyen «Reprise» på Fjellborg helga 1. – 2. april. Det er ingen aprilspøk, men en skikkelig kulturkollisjon i Re.

KULTURSJEF: Ida Johre, virksomhetsleder for kultur i Re kommune. Foto: Stian Ormestad.

Les om begge oppsetningene i ReAvisa som ligger i postkassene torsdag 9. mars 2017. Her kommer papiravisa til gratis nedlasting på nettavisa.

ReAvisa har vært innom både barneteater i Ramnes og revygruppa i Våle. Da måtte vi også spørre:

– Det er ikke altfor ofte det er revy og teater på scenene her i Re. Derfor er er det merkelig at det settes opp revy og barneteater på en og samme helg?

– De fleste som er interessert i slikt vil kanskje helst få med seg begge deler?

KLARE FOR BARNETEATER: Les mer om oppestningen på Elverhøy i ReAvisa som ligger i postkassene 9. mars 2017. Foto: Amalie Andersen.

Våle ungdomslags revygruppe Sceneskrekk hadde sett seg ut datoen allerede i fjor høst, forteller revysjef Anniken Thuve Ivarsson.

Det gjorde også barneteateret i Ramnes, om enn med litt omrokkeringer underveis. Teaterhelga skulle egentlig vært i februar, men da krasja det med Re middelalderdager.

REVYSJEF: Anniken Thuve Ivarsson drar i spakene for en jubileumsrevy 20 år etter første oppsetning med Sceneskrekk på Fjellborg. Foto: Stian Ormestad.

I Ramnes veit de ikke om revyen i Våle når ReAvisa spør.

– Re kommune spurte om vi kunne bytte helg, siden den opprinnelige datoen krasja med middelalder-helga, forteller Rikka Marie Rivrud på Kulturhuset Elverhøy. At det ble bytta til første april-helga, kommer av at heller ikke kulturkontoret på Revetal visste om revyen i Våle.

Verken kulturkontoret i Re kommune, revygruppa i Våle eller barneteatergruppa i Ramnes visste om hverandre. I lille Re.

Nå får vi bare håpe på «bilbutikk-effekten» slår til, med to sceneoppsetninger på samme helg. Det blir kanskje mer oppmerksomhet rundt begge oppsetningene? Og all PR er god PR, er det noe som heter. I Våle er de optimister.

– Det går helt fint, mener revysjef Anniken. – Det er jo to forskjellige ting, så har du lyst kan du rekke begge deler. Først barneteater på Elverhøy, så premiere og premierefest på Fjellborg!

– Men vi har jo ikke noe ønske om å konkurrere med andre kulturelle begivenheter i kommunen. Det er ikke mange av dem, forteller Rikka i Ramnes. 

BARNETEATER: Rikka Marie Rivrud er en av mange som står på for å sette opp barneteateret Mowgli på Elverhøy. Foto: Annika Løbig.

Begge forestillingene spiller to dager, både lørdag og søndag. Så det skal være mulig å få med seg både og. Det er et luksusproblem med så mye kultur som hoper seg opp på ei og samme helg:

– Vi snakker jo ikke med hverandre!, konkluderer en oppgitt revysjef på Fjellborg.

Dialogen kan bare bli bedre i framtida. Kultursjef i Re kommune Ida Johre svarer ja på ReAvisas spørsmål om det kan være lurt med en overordnet kulturkoordinator i Re.

– Det er synd at dette kolliderer, og kanskje må vi prøve å ha bedre kommunikasjon lagene i mellom slik at dette ikke skjer igjen, sier Rikka på vegne av barneteateret.

– Vi håper at det er nok publikum i Re til at folk vil stille mannsterke både hos Våle ungdomslag og Kulturhuset Elverhøy!

Les om begge oppsetningene i ReAvisa som ligger i postkassene torsdag 9. mars 2017. Her kommer papiravisa til gratis nedlasting på nettavisa.

,