Brannvesenet rykker ut til røykutvikling på Huseby

img_2496.jpg

POLITI OG BRANNVESEN ER PÅ STEDET: Brannvesenet jobber på stedet lørdag kveld. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: Politi og brannmannskap er på Huseby i Våle. Det er ikke første gang – det er litt over ett år siden fabrikkspipa måtte repareres etter forrige brann.

Stasjon Kopstad rykker ut på kontroll etter røykutvikling fra en fliscontainer i Gjeldstadveien, melder politi og brannvesen på Twitter rett før klokka 22 lørdag 14. mai.

Det er spylt på mye vann, og det brukes varmesøkende kamera for å sjekke om faren er over. Det er ikke synlig røyk på stedet en halvtimes tid etter at brannmannskapet kom til stedet.

Tore Dahl, utrykningsleder ved brannstasjon på Kopstad, forteller til ReAvisa at fyrkjelen på fabrikken har blåst ut på en eller annen måte.

– Trykket har pusha ut mye ikke ferdig brent materiale opp gjennom pipa. Det blåser ut og daler ned som små glødende partikler, som har antent flis sagmugg rundt kontaineren ved siden av pipa.

huseby_arkiv2

BRANNEN BLUSSA OPP IGJEN: For et drøyt år siden ble fabrikkspipa totalskadd i brann. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

Seinest for litt over ett år siden brant det på Huseby på kvelden, brannen blussa opp igjen i løpet av natta, og fabrikkspipa sto i brann. Det skjedde 29. april 2015.

– Det er klart, vi har rykka ut flere ganger de siste åra, uten at jeg veit akkurat hva som har skjedd tidligere. Men all varme er skummelt, og hvis ikke dette hadde blitt oppdaga i går kveld kunne det ha gått mye verre, forteller utrykningsleder Dahl.

Branntilløpet ble oppdaga av en ansatt på Huseby, som også ble igjen for å holde vakt gjennom kvelden og natta.

– Vi overlater ansvaret til bedriften etter at vi har avklart situasjonen, forteller Dahl.