Revetal ungdomsskole holder stengt ut uka – se video

REVETAL: Brannen på Revetal ungdomsskole har sørga for store skader – se video over.

Rett etter at brannen ble oppdaga tidlig tirsdag morgen, ble det klart at det ikke kunne bli skole den dagen. Så ble det klart at det heller ikke kunne bli skole onsdagen etter – og i dag er det klart at skolen først er klar til undervisning igjen mandag til uka. Det forteller rektor Mona Elisabeth Larsen til ReAvisa onsdag 9. mars 2016.

– Elevene har ikke fri, de har fått hjemmeoppgaver gjennom hele denne uka. Hele lærerstaben og administrasjonen ved skolen er på jobb, og har rigga seg til på de rommene som er mulig å oppholde seg i, forteller rektor Larsen. 

Denne uka med fire tapte skoledager blir ikke erstatta seinere. Og mandag er det tilbake på skolen, enten den er ferdig nedvaska eller ikke. Plan B er allerede på plass, med midlertidige brakkerigger og haller. Det tror rektor ikke blir nødvendig.

090316_REVETTAL_UNGDOMSSKOLE_BRANN_2

STORE SOTSKADER: De lyse flekkene er den egentlige fargen på pulten, bevart av bøker og blyanter som lå der under brannen. Rektor Mona Elisabeth Larsen antar at mye inventar må byttes ut, men at mesteparten av bygningen lar seg vaske ned. Foto: Stian Ormestad.

– Det meste lar seg vaske ned. Til og med alle bøkene på biblioteket skal vaskes ned, en etter en. Det eneste som mest sannsynlig må bygges helt opp igjen, er sløydsalen. Det kan også være noen bygningselementer i andre rom som må rives og bygges opp igjen, men det gjelder bare noen få rom.

Så er blir det et spørsmål om det er hensiktsmessig å starte på det, halvannet år før hele skolebygget skal gjevnes med jorda og ny ungdomsskole skal bygges på Revetal.

Brannårsaken er fortsatt ikke klar, og sløydsalen der brannen oppsto er fortsatt sperra av. Krimteknikkere fra politiet skal komme i morgen, torsdag, for å gjøre flere undersøkelser.

Også folkebadet vil være stengt denne uka som følge av brannen, melder Re kommune.

Brannstatistikken for starten på dette året er det den mest dystre i hele Re sin historie.

Les mer om det i ReAvisa som ligger i postkassa onsdag 9. mars – og til gratis nedlasting på nettavisa ReAvisa.no i løpet av samme dag.

, ,