Revetal ungdomsskole holder stengt etter brann

080316_USKOLE_1

REVETAL UNGDOMSSKOLE: Holder stengt etter brann. Foto: VIB.

REVETAL: Rektor har besluttet at det IKKE blir undervisning ved Revetal ungdomsskole i dag.

SISTE: Revetal ungdomsskole holder stengt også i morgen, onsdag

LES OGSÅ: Revetal ungdomsskole kan bli stengt i flere dager etter brannen

Alle nødetater rykka ut til Revetal ungdomsskole rett over klokka 0500 tirsdag 8. mars 2016 etter melding om røykutvikling. Mannskap fra tre brannstasjoner rykka ut.

– Røyken ble oppdaget først i motsatt ende av bygget, så det tok tid å søke gjennom nær hele bygget før vi fant opphavet, forteller vakthavende brannsjef Hedin Gibbons.

Klokka 05:50 fikk røykdykkerne lokalisert brannen på sløyden, de fikk slått ned flammene raskt og starta utluftingen av røyk. Samtidig ble tilstøtende områder nøye kontrollert for eventuell spredning.

Sjøl om brannskadene er begrenset, er det røykskader i bygget. Restverdiredningsbilen til Sandefjord brannvesen er på vei og vil gjøre innsats for å begrense skadene.

– Det har vært høy temperatur og fyr på sløyden. Røyken ble oppdaget av en renholder som kom på jobb, som så varsla vaktmestersjefen i Re kommune. De utløste en håndmelder på det automatiske brannvarslingssystemet og ringte deretter umiddelbart til 110-sentralen og bekreftet.

– Veldig bra å gjøre det på den måten, både varsle eventuelt andre som er i bygget samt at vi ved bekreftet brann rykker ut fra alle tre stasjonene, oppsummerer vakthavende brannsjef Gibbons på Vestfold Interkommunal Brannvesens Facebook-side.

Ingen personer ble skadd i brannen.

080316_USKOLE_2 (2)

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Brannen ble lokalisert til sløyden, helt sør i bygget. Foto: VIB.

Brannstatistikken for starten på dette året er det den mest dystre i hele Re sin historie.

Les mer om det i ReAvisa som ligger i postkassa onsdag 9. mars – og til gratis nedlasting på nettavisa ReAvisa.no i løpet av samme dag.

,