Storbrann på Håsken – svært giftig røyk over Re

SPERRER AV ET STORT OMRÅDE: Hele Håsken med alle veier i området ble sperra av. Foto: Stian Ormestad.

Alle nødetater rykker ut til brann på Håsken industriområde, med mye svart røyk. Sånn som været er nå, blåser svært giftig røyk østover mot Re. 

Første melding om brannen kom rett over klokka 20.00 mandag kveld 10. februar. Det brenner kraftig på stedet, og røyken er godt synlig fra langt hold. Det blåser godt, og det blåser østover mot Re.

Politiet anbefaler folk å holde seg unna, og det er oppretta en god sikkerhetsavstand med politisperrebånd på Håsken.

– Hallen er overtent

Beboere i nærheten evakueres, og ansatte ved bedrifter på Håsken er også evakuert. Veiene i området er stengt. Det er eksplosjonsfare.

– Hallen framstår som overtent, brannvesenet jobber med slokking, melder Politiet i Sør-Øst. Fokus er å hindre spredning.

Det meldes foreløpig ikke om personskader. Det er et stort oppbud med nødetater, med mange brannbiler, politipatruljer og ambulanser på stedet.

– Svært giftig røyk

– Alle beboere i nærområdet anmodes om å lukke igjen dører og vinduer på grunn av svært giftig røyk, oppfordrer politiet.

Det er fortsatt ikke kontroll på brannen, men politiet har kontroll på omstendighetene rundt, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til NTB ved 21-tida.

– Det er et industribygg hvor det lages plastplater og glassfiber, og i bygget er det som er av farlige stoffer og gasser, sier vaktleder Tom Berger ved Sør-Øst 110-sentral til NTB.

– Ikke lenger spredningsfare

Rett over to timer etter at brannen først ble varsla, melder brannvesenet at brannen fortsatt ikke er slokka. Men det er ikke lenger spredningsfare.

Politiet opphever også sikkerhetssonen rundt klokka 22.00 på kvelden.

Det blir tatt opp politiforklaringer av folk som var på stedet da brannen starta.

Først tirsdag morgen er brannen slokka og brannmannskap pakker sammen.

KRAFTIG BRANN: Hallen er overtent. En allerede mørk nattehimmel ble helt kølsvart flere steder i Re. Foto: Stian Ormestad.

SPERRER AV ET STORT OMRÅDE: Hele Håsken med alle veier i området ble sperra av. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.