Full fokus på sikkerhet i Revetalparken

SIKKERHETSDAG: Det strømmet til folk da det ble arrangert sikkerhetsdag for femte gang i Revetalparken. Foto: Amalie Andersen.

REVETAL: Lørdag 27. april tok store og små, tobeinte og firebeinte turen til Revetalparken for nyttig moro – for et tryggere lokalsamfunn.

Bakgrunn: Lørdag smeller det på Revetal!

– Hverdagssikkerhet er noe som må repeteres, gang etter gang, mener Ole Grejs, koordinator for et trygt lokalsamfunn i Re.

LEDER ARRANGEMENTET: Ole Grejs leder sikkerhetsdagen i Re. Foto: Amalie Andersen.

Bedre og bedre, år for år

– Det er så dumt at noe lite kan bli så stort at det skader eller i verste fall dreper noen. Derfor er det fint at alle med stand her informerer som forskjellige ting, alt fra bilkræsj til kokende vann.

Det er ikke bare Grejs som setter pris på dagen, det gjør også vår egen ordfører: Thorvald Hillestad.

– Jeg har vært her i alle år, og synes det bare har blitt bedre og bedre for hvert år.

Mulighet for å bli kjent med lokalmiljøet

GODT OPPMØTE: Både store og små, tobeinte og firebeinte tok turen innom sikkerhetsdagen på Revetal 27. april. Foto: Amalie Andersen.

Sikkerhetsdagen setter fokus på nettopp sikkerhet, både når det kommer til fysiske hendelser som bilulykker og brann, men også når det kommer til psykisk helse og rusproblemer.

VEIEN UT: Susanne Kauserud sto i standen til «Veien ut». Foto: Amalie Andersen.

En rekke forskjellige organisasjoner, bedrifter og politiske partier hadde stand.

Blant annet sto Susanne Kauserud i standen til «Veien ut». De holder på med rusbehandling og driver en institusjon på Kjønnerød.

– Jeg syntes dette er en fantastisk dag. Her har vi muligheten til å hilse på lokalmiljøet og formidle det vi holder på med, forteller Susanne som tidligere fikk behandling hos «Veien ut», og som nå jobber som miljøarbeider der.

Mye å teste ut

Susanne var ikke den eneste som så på sikkerhetsdagen som en mulighet til å møte andre reinger.

PRØVEKJØRTE SMÅBILENE TIL NAF: Mamma Mahnaz, Sandra og Daniel var for første gang på sikkerhetsdagen. Foto: Amalie Andersen.

– Vi flytta til Re for tre år siden, men det er første gang vi er på sikkerhetsdagen. Det er veldig fint og hyggelig her, sier Mahnaz.

Hun hadde med seg datteren Sandra og sønnen Daniel. Barna hadde kjørt småbilene til NAF og ville videre for å spyle med vannslangen til brannvesenet.

Mens Mahnaz, Sandra og Daniel bestemte seg for å prøvekjøre bilene til NAF igjen, gikk Kay Stian Lie Hansen rundt for å lete etter promille-brillene.

Han og familien var også på sikkerhetsdagen for første gang.

Uvisst om det blir sikkerhetsdag i framtida

FOKUS PÅ SIKKERHET: Re-ordfører Thorvald Hillestad åpna sikkerhetsdagen på Revetal med musikk fra Våle skolekorps. Foto: Amalie Andersen.

Arrangementet i dag 27. april trakk både unge og gamle mennesker. Det var folk som hadde vært der i mange år, mens andre kom for første gang.

Første sikkerhetsdagen ble arrangert i 2011, etter at Re ble sertifisert som et «Trygt lokalsamfunn» på tampen av året før – deretter har dagen vært en fast tradisjon annet hvert år.

– Blir det sikkerhetsdag  på Revetal de neste åra, nå som vi slår oss sammen med Tønsberg?

– Det er et åpent spørsmål som jeg ikke kan svare på. Det kommer an på hva de som bestemmer føler og vil, sier ordføreren til ReAvisa.

Se flere bilder fra dagen:

AKTIVITETER: Kay Stian (13) hadde veldig lyst til å prøve ut promillebrillene på sikkerhetsdagen. Foto: Amalie Andersen.

SIKKERHET: Sivilforsvaret, Vestfold Interkommunale brannvesen, ambulansen og politiet var blant de oppmøtte. Foto: Amalie Andersen.

MENTAL HELSE: Christina Fossnes og Camilla Lyngås fra psykisk helse- og rusteam i kommunen var på plass sammen med Ellen Huseby fra psykososialt kriseteam. Foto: Amalie Andersen.

FORMIDLER KUNNSKAP: Grethe Utheim jobber som rådgiver i Statens vegvesen og har deltatt på alle sikkerhetsdagene som har blitt holdt på Revetal. Foto: Amalie Andersen.

MUSIKK: Våle skolekorps var på plass. Foto: Amalie Andersen.

Les mer om trygge lokalsamfunn i ReAvisa-arkivet.