Magnar kjører på med egen trafikkskole

SATSER I RE: Magnar Løberg (31) satser med egen kjøreskole i Re. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Magnar Løberg (31) har vært kjørelærer i Larvik i fem – seks år. Men da han fant seg ei odelsjente fra Undrumsdal kom han på andre tanker: Hva med å starte opp egen trafikkskole i Re?

Les også: Mannen som har lært «halve Re» å kjøre er pensjonist.

Magnar Løberg (31) fant de perfekte lokalene i Olgar Dahlsvei, der han leier 150 kvadratmeter med kontorer, klasserom og konferanserom.

At det ligger sentralt på Revetal (eller på Brår) med både skoler og skysstasjon rett oppi gata, det er en stor fordel for en trafikkskole.

NY I RE: Magnar Løberg (31) fant ikke bare den perfekte dama her i Re, men også de perfekte trafkkskolelokalene i Olgar Dahlsvei. Her leier han 150 kvadratmeter med kontorer, klasserom og konferanserom. Foto: Stian Ormestad.

Målet er å vokse på sikt

Utenfor har han to biler parkert – en med og en uten automatgear – og en henger. Magnar konsentrer seg først og fremst om å hjelpe folk fram til billappen og hengerlappen, men tenker å utvide etter hvert.

Foreløpig er det bare han aleine, men han håper på å få selskap av flere:

– Jeg kommer til å være her fulltid sjøl, og se an pågangen – men målet er å vokse. Planen er å være på veien med elever mandag, tirsdag, og torsdag, fredag – med kontortid onsdag.

– Et digert ansvar

Magnar digger å være kjørelærer. Det er drømmejobben:

– Jeg trives fantastisk godt. Det å kunne undervise en til en i bilen, legge tilrette undervisningen for hver og en, og føre dem fram til førerkort som er så viktig for folk, det er helt rått.

– Du veit, foreldrene sender det kjæreste de har til meg, og det er et digert ansvar. Det er en viktig jobb! Vi kjørelærere legger sjela vår i dette med trafikksikkerhet, når vi skolerer nye sjåfører.

– Jeg jobber i tråd med nullvisjonen om ingen skadde eller drepte i trafikken. Det er en kjørelærers viktigste rettesnor, understreker Magnar til ReAvisa.

Råd nummer en: – Øvelseskjør mest mulig!

TRIVES: Magnar Løberg (31) stortrives som kjørelærer – også på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Hans råd til kommende elever er å øve, øve og øve litt til.

– Jeg har inntrykk av at folk utpå landet er flinke til å få kjørt og prøvd det ut skikkelig. Og det er mitt beste råd: Øvelseskjør så mye du kan fra du er 16 år. Kom kjapt i gang, og kjør mye!

PENSJONIST: Rett etter at en kjøreskolelærer gir seg og blir pensjonist, satser en ny kjøreskolelærer på samme område. Les om Ulf Arne Lauridsen og hans planer for pensjonisttilværelsen her. Foto: Stian Ormestad.

Et annet råd er at foreldrene blir med på kjøretimer, så øvelseskjøringa blir enda sterkere faglig sett:

– Jeg tar gjerne med foreldrene i baksetet på kjøreskolebilen.

Kø med trafikkskoler på Revetal

En stund var det reine køen med trafikkskoler på Revetal. Men den ene etter den andre måtte hive seg på bremsene, enten det var sjukdom eller pensjonistalder som stakk kjepper i hjulene.

En stund var det bare en trafikkskole igjen med fast base på Revetal.

«Petter trafikkskole» har fortsatt en avdeling her med to kjørelærere på fulltid, men de har gått bort ifra å bruke navnet «Revetal trafikkskole» som de gjorde fra oppstarten i 2013.

Kjøreskolelæreren som har lært halve Re å kjøre bil, Ulf Lauridsen, har gått av med pensjon i «Juliussen trafikkskole». Og det er to – tre år siden «Re trafikkskole» i Revetalgata ble lagt ned.

FIN ARBEIDSPLASS: Det blir å være på veien med elever alle dager i uka, unntatt kontordag onsdag. Foto: Stian Ormestad.

– Er og blir kjøreskolelærer

Magnar forteller at han er kommet for å bli, på Revetal. Eller Brår, da.

– Jeg satser for fullt her. I tillegg til at jeg skal bli bonde i Undrumsdal, da, sier Magnar og ler. – Neida, jordene er forpakta bort. Jeg er og blir kjøreskolelærer!

Og det første på planen for det nye året er trafikalt grunnkurs 15. januar, minner Magnar om.

Denne saken kunne du først lese i papiravisa, desember 2018.

Les også: Mannen som har lært «halve Re» å kjøre er pensjonist.

Les mer om lokalt næringsliv i Re.

,