For få besøksvenner? I Re har vi omvendt «problem»

BESØKSVENN-KOORDINATOR: Solveig B. Myrstad (75), frivillig i Re Røde Kors. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: På andre kanter av landet er det lange køer med ensomme eldre, som står på venteliste for å få besøksvenn. Men i Re har vi et luksusproblem: – Vi har en kø med besøksvenner!

Papiravisa kan lastes ned her – gratis (torsdag 6. desember 2018).

I NRKs radiosendinger og Dagsrevyen onsdag kveld 5. desember snakkes det om ensomme eldre, som står på venteliste for å få en besøksvenn. Det mangler frivillige besøksvenner, rapporterer Røde Kors på flere kanter av landet.

FULL FART: Gudrun Lien (88) bor på Re helsehus, og får besøk av en besøksvenn hver mandag ettermiddag. Da er det ut å få lufta seg litt, og henge på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad.

Men i Re er situasjonen en helt annen, kan du lese om i ReAvisa som kommer ut 6. desember 2018 (avisa kommer også til nedlasting her):

– Flere besøksvenner enn folk å besøke!

Besøksvenn-koordinator i Re Røde Kors Solveig B. Myrstad (75) forteller at det per i dag er flere besøksvenner enn det er folk å besøke. 

Det er neppe fordi det ikke finnes ensomme i Re, som kunne ønske seg en besøksvenn. For det er det helt sikkert.

Det er heller det at Re Røde Kors har sliti med å få bekjentgjort den frivillige besøksvennordningen, tror Solveig.

Hun forteller om mange spørsmålstegn blant folk som jobber i omsorgsektoren, som burde vite om tilbudet.

Derfor tok Re Røde Kors kontakt med ReAvisa:

– Kanskje noen ord i lokalavisa hjelper, så tilbudet blir mer kjent. Det er bare å ta kontakt, oppfordrer besøksvenn-koordinator Solveig (kontaktinfo finner du i bånn av denne saken).

Gudrun (88): – Jeg synes det er strålende med litt ekstra besøk!

BESØKSVENN: Solveig Erichsen Moe (57) besøker Gudrun Lien (88) hver mandag. Foto: Stian Ormestad.

Besøksvenn-koordinatoren frykter at noen tror man må være mutters aleine og veldig ensom for å benytte seg av tilbudet. Men den gang ei.

I papiravisa kan du lese om Gudrun Lien (88) som synes det er strålende å få besøk av besøksvenn Solveig Erichsen Moe (57).

– Se på Gudrun, ei sosial dame som får besøk av familie og venner – men som er glad for enda mer besøk, på fast basis.

– Noen kan kanskje tro det er stigmatiserende og et slags nederlag å be om en besøksvenn, men det er det ikke, sier besøksvenn-koordinatoren bestemt.

– Det er bare å ta kontakt!

Re Røde Kors sin besøkstjeneste kan kontaktes via Solveig B. Myrstad på telefon 975 14 983 eller på epost solveigmbmyrstad@gmail.com.

LES MER I PAPIRAVISA: Re Røde Kors sin besøksvenntjeneste står til tjeneste. Les mer om det i ReAvisa som ligger i postkassene, der folk møtes, og til gratis nedlasting på nettavisa ReAvisa.no torsdag 6. desember 2018. Faksimile.

Papiravisa kan lastes ned her – gratis (torsdag 6. desember 2018).

Les mer om frivillighet i Re.