Søndag skal julegrana tennes i Re

JULEGRANTENNING: Både på Revetal, i Våle, Fon og Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

RE: Nissen får det travelt til helga, for bare i Re skal han rekke rundt til fire plasser på noen få søndagstimer.

Les også: Landlig julestemning trekker folk langveisfra til Re.

På Revetal skal julegrana i parken tennes klokka 17.00, etter et fakkeltog fra Revetal ungdomsskole. Det er salg av fakler fra klokka 16.00, og avgang for fakkeltoget fra ungdomsskolen til parken klokka 16.30.

Ramnes og Røråstoppen skolekorps spiller sammen med Blågjengen til gang og sang rundt juletreet. Det blir salg av varm saft, gløgg og kaker.

I Våle blir lysene på julegrana ved samfunnshuset skrudd på klokka 16.00. Så går nissetoget til Fjellborg, der det blir salg av mat og drikke – og selvfølgelig står grøt på menyen!

Det blir godteposer til alle barna, og nissene synger jula inn på Fjellborg. Det antydes at de får hjelp av selveste nissen.

I Fon blir det nissefest på Vonheim fra klokka 14.00 søndag 2. desember. Det blir servert grøt, saft og kaffe mot en inngangssum på 30 kroner. Du kan også kjøpe lodd, og det blir gang rundt juletreet.

I Undrumsdal tennes julegrana ved Dalheim søndag 2. desember klokka 17.00, etter gudstjeneste i Undrumsdal kirke klokka 16.00 og fakkeltog fra kirka til Dalheim.

Etter julegrantenning blir det førjulskafé inne på Dalheim med salg av kaffe og kaker, og Våle skolekorps spiller julemusikk.

Og nissen skal prøve å rekke over alle fire arrangement. En travel fyr framover, også her i Re.

LYSER OPP I EI MØRK FØRJULSTID: Julegrana i Våle blir her tent før jula for tre år siden. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om jul i Re.

,