MC-klubben «No surrender» gir seg

LEIETAKERE: MC-klubben «No surrender» leide lokaler på Sørby i Våle. Foto: Stian Ormestad.

SØRBY: «En-prosent-klubben» har sagt opp leiekontrakten på Sørby.

Det var i det siste kommunestyremøtet at ordfører Thorvald Hillestad orienterte:

– Vi hadde møte i politirådet i forrige uke, og der kunne stasjonsjefen i Tønsberg melde at MC-klubben på Sørby, «No surrender», har sagt opp sitt leieforhold og vil avslutte virksomheten der oppe i november.

Ut etter ett års leietid

Lokalene på Sørby ser allerede tomme ut, og det har ifølge både naboer og politiet vært liten aktivitet her over ei lengre tid.

MC-klubben tok over nøkkelen 1. desember i fjor, og har med det leid lokalene bare i ett års tid før det er kroken på døra.

Lokalene leies ut av rørlegger Trond Kjær, som gjennom sitt selskap Kjær Eiendom eier nabolokalene til Kjærs rørleggerforretning AS.

Ingenting å sette fingeren på

– Det er kjeltringer, mente en ReAvisa-tipser da klubben etablerte seg på Sørby. Men her i Re har ikke politiet hatt noe å sette fingeren på, i løpet av det året de har holdt til på Sørby.

Utenfor Re har klubbens medlemmer vært involvert i både narkosaker og voldssaker. Såkalte «en-prosent-klubber» setter seg på siden av loven, og krimsjef Knut Erik Ågrav i Politiet Sør-Øst fortalte til Tønsbergs Blad at de «fulgte med»:

– Når det er snakk om «en-prosent-klubber», bør utleiere være forsiktige med å inngå kontrakter med dem, var krimsjefens råd.

Razzia uten spor av narko eller våpen

På nyåret i år ble det gjennomført en politirazzia, uten at det ble finni verken narkotika eller våpen. 

Dermed har ingen observasjoner eller beslag ført til noen straff for noen av medlemmene i løpet av tida MC-klubben har holdt til her i Re.

Og nå er det kroken på døra for klubben på Sørby.

Les flere saker fra politiloggen i Re.