Re-legen har spilt seg til finalebordet i poker-NM: Det står om NM-tittel og 1,3 mill i førstepremiepotten.

KLAR FOR FINALE: I dag setter Erlend Viken (39) seg ved finalebordet i poker-NM i Stokke. Han er en av åtte finalister, blant 1.767 spillere fra start. Foto: NM i poker.

REVETAL/STOKKE: Erlend Viken har hengt fra seg legefrakken og kaster seg med i poker-NM i Stokke. I dag kan du se finalebordet fra klokka 14.00 på Sportkanalen.

Erlend Viken (39) jobber til daglig på Re helsehus, som en av fire fastleger og en turnuslege i Re legegruppe. På fritida er han en ivrig pokerspiller, og har flere gode meritter å vise til fra tidligere, blant annet en 11. plass fra NM for tre år siden.

Nå er Erlend klar for finalebordet i hovedturneringen «Main event», det vil si de åtte beste av hele 1.767 spillere. Finalebordet sendes på Sportskanalen og tv2sumo.no.

Barnehagelærer fra Bodø er storfavoritt

Re-legen skal konkurrere mot blant annet en barnehagelærer fra Bodø, som er storfavoritt før finaledagen. Han har en «chips-stack» på 52 millioner.

Den første finalisten som ryker ut belønnes med 83.750 kroner. Premiene stiger til 829.700 kroner for andreplassen og 1,3 millioner til mesteren.

Spillet starter klokka 13.00, men sendes med en time forsinkelse på grunn av sikkerhet, så du kan følge Re-legens finaleferd på TV 2 Sportskanalen fra klokka 14.00.

Tre år med NM så å si på hjemmebane

Erlend Viken fikk en fjerdeplass i «Highroller» fredag, en tidligere turnering i samme Norgesmesterskap.

Ifølge pokerekspert Kjetil Flåten fra Undrumsdal har Re-legen gode muligheter til å vinne den prestisjetunge tittelen «Årets spiller» i NM, med en god plassering også i dagens finale.

Mesterskapet i Stokke er det fjerde i Norge siden Kulturdepartementet og Lotteritilsynet ga tillatelse til poker-NM i Norge i 2015.

De tre første ble arrangert på Gardermoen, og de tre nesten går nå på Brunstad i Stokke – så å si på hjemmebane for oss i Re.

Les mer om sport i Re.

,