Torjus Sleen skal sykle ungdommens Tour de France

KLAR FOR UNGDOMMENS TOUR DE FRANCE: Torjus Sleen (21) fra Fon – her til vending i Høyjord under NM så å si på hjemmebane tidligere i sommer. Foto: Stian Ormestad.

FON/OSLO: Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til rittet som samler verdens beste U23-ryttere, og blant dem er Torjus Sleen fra Fon.

Tour de l’Avenir arrangeres 17 – 26. august, og regnes som «ungdommens Tour de France».

TUNGA RETT I MUNNEN: Torjus Sleen (21) fra Fon tar store steg denne sesongen. Foto: Odin Sleen.

Dette er et av de viktigste rittene for U23-landslaget gjennom sesongen, og en arena der mange av de store profflagene også følger med på, heter det på Sykling.no:

Torjus har tatt store steg denne sesongen

– Vi har satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om en fremskutt plassering sammenlagt. Laget består av de som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier sportssjef Hans Falk til nettstedet.

Sportssjefen sier om Torjus Sleen (21): – Han har tatt et stort steg i år og vært stabil hele sesongen. Den regjerende norske U23-mesteren har vist bra kjørestyrke oppover og var den store bidragsyteren til Leknessund i Fredsrittet.

I sommer sykla Torjus og de andre Re-syklistene NM så å si på hjemmebane, med base i Sandefjord og etapper med vending i Høyjord. Da ble det NM-gull og flere gode plasseringer på Torjus Sleen.

Godt forberedt til ungdommens Tour de France

Om å få være med i ungdommens Tour de France, sier Torjus dette til ReAvisa:

– Det blir veldig morsomt. Har konkurrert mot de fleste der fra før av, så sånn sett blir det ikke noe nytt fra det vi har gjort tidligere i år, men det går over ti dager, så det blir spennende og nytt.

Torjus forteller at han har vært ti dager på høydesamling i området hvor siste del av rittet går. – Jeg har fått sjekka ut litt løyper, så det har vært en bra forberedelse.

I morgen reiser Torjus rett til Tsjekkia for å kjøre ett 4-dagersritt der, som siste forberedelser før ungdommens Tour de France.

Starta med sykling ved en tilfeldighet

Torjus starta sin sykkelkarriere i Re SK, som så mange andre. – Jeg hadde aldri starta med sykling, hadde det ikke vært for Re SK, har han sagt til ReAvisa tidligere.

Som 12-åring møtte Torjus opp på sykkeltrening. Mamma og pappa mente han måtte finne på noe, komme seg litt ut, få litt frisk luft. Sjøl syns han det var mest pes. Men etter hvert ble han mer og mer ivrig, og viste seg å være både dedikert til sporten og smart i treningen, med et langsiktig fokus.

Han har tatt små steg hele veien, men denne sesongen har han tatt store steg, ifølge sportssjefen. Sykkeltalentet ble som 17-åring kåra til Årets idrettsnavn i ReAvisa, tilbake i 2014. Les mer om det i ReAvisa, desember 2014.

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Les mer om Torjus i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.