Fikk kontroll på garasjebrann i Våle

RASKT SLOKKA: Naboer får skryt for å varsle og holde brannen nede så godt de kunne fram til brannvesenet kom og fikk garasjebrannen under kontroll. Foto: VIB.

KOPSTADVEIEN: Naboer oppdaga brannen og prøvde å holde den i sjakk til brannmannskap fra Kopstad brannstasjon var på plass.

Det var klokka 14:07 onsdag 10. januar at alarmen gikk, og mannskaper fra tre brannstasjoner rykket ut til Kopstadveien i Våle. Melding var at det brant i en garasje med potensiale til å spre seg til bolig.

Brennbar væske i garasjen

– Brannmannskapene satte i gang slokking gjennom garasjeporten med skjæreslukker, og det fint forstøvede vannet som da nådde brannrommet hadde god effekt, sier vakthavende brannsjef Hedin Gibbons.

– Imidlertid forsto mannskapene fort at det også brant i brennbar væske inne i garasjen da flytende flammer rant ut av garasjen.

Etter mindre enn tjue minutter var brannen slokka. Det hadde brent i blant annet noe ved og bensin som var lagra i garasjen.

FARE FOR SPREDNING: Rask innsats stoppa brannen fra å spre seg til boligen. Foto: VIB.

– Vi hindra spredning til boligen, men det var litt røyklukt i eneboligen, avslutter vakthavende brannsjef på Vestfold interkommunale brannvesens (VIB) Facebook-side.

Her finner du flere saker fra politiloggen i Re.