Amalie Olsen skal dekke OL på sin helt egen måte

YOUTUBE-STJERNER: Amalie Olsen Gjersøe fra Re sammen med Dennis Vareide og Preben «Prebz» Fjell. YouTube-stjernene blir Discoverys ungdomsalibier når OL starter i februar. Foto: Discovery,

RE/SØR KOREA: YouTube-stjernene Amalie Olsen og Prebz & Dennis er klare for OL.

YouTuberne har fått billetter til Sør-Korea av TVNorge og Eurosport, som har TV-rettighetene til årets OL. Det informerer selskapet bak TV-kanalene Discovery i en pressemelding.

YOUTUBE-KJENDIS: Amalie Olsen Gjersøe er blitt YouTube-kjendis ved å spille inn videosnutter fra jenterommet på hjemgården. Foto: Synne Eggum Myrvang.

– Pappa ble sjalu da han hørte jeg skulle dra

– Jeg er veldig stolt over å kunne være med på dette, forteller Amalie Olsen Gjersøe fra Re. – Jeg synes det er utrolig kult å kunne se OL i virkeligheten. Pappa ble litt sjalu da han hørte at jeg skulle dra.

Sjef for TVNorge og Eurosport, Tine Austvoll Jensen, sier at hun håper YouTube-stjernene vil bidra til å engasjere flere unge seere under OL.

– OL i PyeongChang vil i større grad enn noen av de foregående vinterlekene bli konsumert på digitale flater, forteller hun.

Vil nå nye og yngre målgrupper

– De fleste øvelsene går mellom frokost og middag, altså mens folk er på skolen eller på jobb. Vi forventer at mange vil strømme de store øvelsene på vår digitale tv-tjeneste, Eurosport Player, mens de jobber.

– Spesielt ønsker vi å engasjere flere unge seere til å se på OL. Vi er derfor glade for at Amalie Olsen og Prebz & Dennis skal hjelpe oss med dette, og formidle vår OL-dekning til nye og yngre målgrupper.

YouTube-stjernene har til sammen 360.000 abonnenter på sine YouTube-kanaler.

Fra før er det klart at komikeren Magnus Devold, den tidligere langrennsløperen Tomas Northug og artisten Dagny reiser til OL-byen som en del av Eurosport og TVNorges digitalteam.

Les også: Re-jenta følges av tusenvis i sosiale medier

SJALU PÅ DATTERA: Pappa Morten Olsen er sjalu på Amalie som får reise til OL i februar. Dette bildet er fra da ReAvisa skreiv om Amalie første gang for to år siden. Fra venstre ser vi mamma Ellen Gjersøe, Amalie Olsen, lillebror Hans Ivar Olsen Gjersøe og pappa Morten Olsen.. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Les flere saker under emneknaggen Amalie Olsen

,