Samler inn varme klær og penger til de jordskjelvrammede kurdiske områdene

RE/VESTFOLD: Hawri Yousef fra Revetal står i spissen for en innsamling som kan varme jordskjelvrammede, derav mange barn, som nå går en kald vinter i møte. Denne helga går frivillige med bøsser i Re.

12. november traff et kraftig jordskjelv de kurdiske områdene med en styrke på 7.3. Dette var jordskjelvet som førte til størst skade i 2017, med store menneskelige lidelser.

Og de er ikke over, for nå går mange en kald vinter i møte uten tak over hodet.

VESTFOLD KURDISK SENTER: Hawri Yousef (21) vil informerer om innsamlingen så folk i Re veit om dem når de ringer på døra med bøsser. Revetal-jenta er kontaktperson i VKS. Foto: Privat.

Penger til klær, tepper og mat

Over 500 mennesker mistet sine liv, 7.000 er skadet, og titusenvis står uten tak over hodet.

– Vi i Vestfold Kurdisk Senter (VKS) hadde en innsamling i 2015, som ble veldig vellykka, forteller Hawri Yousef fra Re. Hun og flere fra Re trekker i trådene nå, som den gang. Da ble det samla inn 40.000 kroner og 13 tonn med klær.

– Reinger og vestfoldinger var var virkelig til stor hjelp, og vi håper dette kan gjenta seg. Vi skal derfor ha en innsamling til ofrene etter jordskjelvet i de kurdiske områdene. Vi skal gå med bøsser rundt i Vestfold, og tar også i mot tomme panteflasker dersom noen har det.

– Disse pengene vil gå til de som trenger det mest; alt av klær, tepper, og mat.

Går med bøsser og står på stands

Nå som vinteren er her, kommer titusener av mennesker, derav mange barn, til å fryse.

Bygninger er ødelagt og erstatningen er ikke mer enn noen tynne telt som de nå bor i, forteller Hawri til ReAvisa. Sjøl etter så mange uker, er det fortsatt behov for nødhjelp.

– Derfor vil vi fortelle om innsamlingen via ReAvisa, så folk veit at vi kommer på dører og står på stands framover, forteller Hawri.

Den første runden med bøsser er planlagt denne helga: – I morgen banker vi på dører i Re, får ReAvisa opplyst.

Les også: Det er deilig å være kurder i Re