Nå er juletreet – med julegaveønsker – på plass!

ORGANISATORER: Kine Schjølberg Tronrud tar i mot gaver i barneklær-butikken “Helt perfekt, Jennifer Tinnion Varholm er leder for Re Røde Kors sin julegaveinnsamling, Monica Holtan Fjeld koordinerer Re kommunes innsats, og Geir Varholm er leder for Re Røde Kors. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: For sjuende år på rad drar Re Røde Kors igang julegaveinnsamling – i år med en ny og smart vri.

Les hele saken i ReAvisa, november 2017 – last ned gratis!

Re Røde Kors, Re kommune og Re-torvet samarbeider om julegaveinnsamlingen. Alle kan bidra, og gavene går til barn, ungdom og unge voksne i Re-familier som har lite å rutte med.

TAR I MOT GAVER: Kine Schjølberg Tronrud tar i mot gaver i barneklær-butikken “Helt perfekt. Foto: Stian Ormestad.

Juletreet er på plass denne uka

Denne uka ble juletreet i 2. etasje på Re-torvet satt opp.

På treet henger det lapper med julegaveønsker. Lappen skal følge gaven helt til den er kommet fram til barnet som har ønsket seg akkurat det som står på lappen.

– Dette er anonymiserte ønskelister som Barn og ungeetaten i Re kommune fordeler, forteller Geir Varholm, leder i Re Røde Kors. Kona Jennifer Tinnion-Varholm leder julegaveinnsamlingen.

Lapper med konkrete ønsker fra barna gjør at det er litt mer jobb i forkant, men mindre jobb i etterkant.

SAMLER INN GAVEØNSKER: Monica Holtan Fjeld koordinerer Re kommunes innsats, med innsamling av gaveønsker og utdeling av gaver som er gitt før julaften. Foto: Stian Ormestad.

Man risikerer ikke å sitte med mye av det samme, for så fort en lapp er plukka av treet, kan ikke andre få den samme lappen og gi det samme.

– Men viktigst av alt, vi veit at barna får akkurat det de har ønska seg, forteller Monica Holtan Fjeld ved virksomhet for barn og unge.

Noen gruer seg til jul

– Det finnes noen som gruer seg til jul – av frykt for å ikke få til en skikkelig julefeiring. Alle som får besøk, blir veldig glade. Noen gråter av glede.

Det fortalte Elisabeth S. Paulsen, virksomhetsleder i Re kommune, da en av de første julegaveinnsamlingene ble oppsummert.

FYLLER OPP GANGENE: Gangene hos virksomhet for barn og unge fylles opp med nærmere 400 gaver. Det er et lite glad-kaos på kommunehuset i ukene fram mot jul. Foto: Stian Ormestad.

I fjor ble det gitt hele 369 gaver. Da var det nok til at det ble gitt ett par gaver til alle som fikk. Noe rundt det samme antallet trengs i år også.

– Vi sitter på kunnskapen om brukerne, hvem som kan trenge dette – koordinert med NAV, helsesøster, skoler og barnehager, forteller virksomhetslederen.

– Vi får også tips fra innbyggerne – både de som sjøl sliter økonomisk, men også gode naboer, venner og kjente som ser at noen kan trenge dette.

– Folk har allerede spurt om å få gi gaver

Barneklærbutikken “Helt perfekt” tar i mot gaver, i år som i fjor. Kine Schjølberg Tronrud forteller på vegne av butikken at det er veldig hyggelig å hjelpe til.

SKOLENE BIDRAR: Flere skoler, lag og foreninger bidrar til julegaveinnsamlingen – som for eksempel disse Revetal ungdomsskole-elevene gjorde med et juleverksted i fjor. Foto: Stian Ormestad.

– Folk har allerede vært innom og spurt om de kan komme og levere, så reinger er ivrig på å bidra til en god sak. Det er bare å komme – vi tar i mot gaver allerede nå!

I tillegg står Re Røde Kors på stand på Re-torvet, ved utgangen til parkeringshuset, fredag 1. desember og fredag 8. desember fra klokka 16.00 – 18.00.

Siste frist for innlevering er lørdag 16. desember, sånn at de som jobber med å levere ut julegavene skal rekke det før julaften.

– Innbyggerne i Re er fantastiske og gavmilde, og gavene har vært mange. Vi håper det vil bli like bra i år!, sier Re Røde Kors-leder Geir Varholm til ReAvisa.

REAVISA PÅ PAPIR: Les hele saken i papiravisa. Faksimile: ReAvisa, november 2017.

Les hele saken i ReAvisa, november 2017 – last ned gratis!

Les mer om Re Røde Kors’ julegaveinnsamling.