Havregrøt før skolestart: – Vi må lage dobbelt så mye!

REVETAL: Mange ungdommer tyr til boller og brus på butikken når de ikke rekker frokost hjemme. Nå har de et bedre alternativ:

Fra og med denne uka blir det servert havregrøt mandag, tirsdag og onsdag fra cirka klokka 08.30 på Revetal ungdomsskole.

GIKK UNNA! To fulle kjeler med havregrøt på totalt ti liter ble tømt, og til neste frokost blir det laga dobbelt så mye. Foto: Stian Ormestad.

– Vi ser at det er mange som ikke spiser frokost og som går på butikken for å kjøpe boller og energidrikk. Vi ønsker å gi dem et godt alternativ, forteller rektor Mona Elisabeth Larsen.

– Gratis? Seriøst?

Det er søkt midler fra «Barnas Aurora», og tilbudet skal bestå ut året – og det søkes om nye midler for videreføring av havregrøt-frokosten neste år. Derfor er det spennende å se om dette slår an.

Mandag var det glissent, ikke alle visste om det. Tirsdag var det litt flere ungdommer. I dag, onsdag, var det flere fulle bord i kantina med ungdom som spiste sunn frokost sammen.

– Gratis? Seriøst? Erlend Bae (14) visste ikke om tilbudet. Han rakk ikke frokosten hjemme og da passer det bra med ei sleiv havregrøt. – Det var veldig godt, og nå er jeg god og mett!

Selma Eggum Myrvang (14) og Anne Sofie Kalager (15) innrømmer at det fort kunne blitt mer usunn frokost hvis de hadde tatt en tur innom butikken.

– Det hadde neppe blitt havregrøt, hvert fall!

SKRAPA TOMT: Tilbudet er så populært, at nå håper elever, lærere og rektor at forsøksprosjektet ut dette året blir videreført i det nye året. Foto: Stian Ormestad.

Gir en god start på dagen

Så mange benytta seg av tilbudet, at gryta gikk tom. – Jeg må lage dobbelt så mye til neste frokost, anslår kantinedama Annette Ektvedt, som bare måtte beklage til resten av køen som ikke fikk havregrøt onsdag.

Så populært var det vel ingen som hadde forutsett at det skulle bli. Så da er det bare å håpe at tilbudet består. Det blir hvert fall havregrøt ut året, aller helst hele neste år også.

– Dette gir en god start på skoledagen, understreker ungdomsskolelærerne Rikka Marie Rivrud og Frank Wedde. – Sosialt, sunt og veldig hyggelig!

Se bilder fra nye Revetal ungdomsskole.

Les om rektorenes statusrapport for skolene i Re i ReAvisa, oktober 2017 (avisa kommer torsdag 19. oktober).

Les mer om skoler i Re.

NAM-NAM! Erlend Bae (14), Selma Eggum Myrvang (14) og Anne Sofie Kalager (15) var de tre første i kantina onsdag morgen. Foto: Stian Ormestad.

, ,