– Det er meldt perfekt løpevær med medvind oppover Bispeveien!

KLAR – FERDIG – GÅ! Re-mila samler over 400 barn til barneløpet. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Det ligger an til en ny folkefest med Re-mila, forteller Erling Schjetne som forventer et sted mellom 1.000 og 1.100 deltakere førstkommende søndag.

Søndag 15. oktober går den fjerde Re-mila i rekken av stabelen på Revetal:

Barneløpet starter klokka 12.15, 2,5 kilometer starter klokka 12.45 og 5/10 kilometer starter klokka 13.30. Bispeveien og Brårveien stenges helt for gjennomkjøring fra klokka 13.30 til 15.00.

LØPSGENERAL: Erling Shcjetne fra Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

Re-mila skal være for alle!

Re-mila ble i fjor kåret til årets arrangement i Tønsbergregionen, med begrunnelse at løpet var et inkluderende breddearrangement med spesielt fokus på barn, unge, mosjonister og folkehelse.

– Re-mila skal være et kvalitetsløp for absolutt alle, enten det er nybegynnere, hobbymosjonister, supermosjonister eller toppløpere, forteller løpsgeneral Erling Schjetne til ReAvisa.

– For meg har det å arrangere barneløpet vært det aller største og morsomste med å dra i gang Re-mila. Om man ikke skal løpe sjøl, bør man ta turen til Revetal bare for å oppleve og heie på barna. Det er virkelig en stor opplevelse.

Erling regner med at over 400 barn kommer til start, helt fra barnehagealder og oppover. Alle får t-skjorte, gratis påmelding og flott medalje.

– For mange barn er dette deres første møte med løping, og jeg er overbevist om at dette kan være starten på å være aktiv også når de blir større. Det er fantastisk å se den enorme idrettsgleden blant barna.

FIN PREMIE: Familien Vedvik kommer hver høst for å hente ved for vinteren – det er førstepremie i Re-mila. Løpefamilien skryter både av veden, Re-mila og rammen rundt. Her ser vi mamma Trine Vedvik og yngstedatter Leona Vedvik etter målgang i fjor – i år stiller bare Leona til start for å forsvare løpefamiliens ære. Foto: Stian Ormestad.

Værmeldingen spår perfekt løpevær

– Det er meldt perfekt løpevær, forteller Erling: – Det ligger til og med an til medvind oppover Bispeveien!

RE-MILA ER FOR ALLE: Deltakere fra barnehagealder og til langt over pensjonistalder stiller til start søndag 15. oktober. Foto: Stian Ormestad.

Og med ny asfalt på gangveien mellom Revetal og Valleåsen, kan det ligge an til enda ett par sekunder spart for de raskeste deltakerne.

– Dette var et parti som jeg faktisk var litt flau over i fjor, men nå er den blitt veldig flott. Helt fantastisk av kommunen at vi har fått ny asfalt her!

Les mer om Re-mila.

Se alle bildene fra Re-mila 2016.

Les mer om sport i Re.

 

Hele traseen er på film, så for dem som har lyst til å forberede seg ekstra godt som deltaker eller publikum er det bare å ta en titt (film: Henning Larsen):