Inviterer til nye datakurs på Re helsehus

REVETAL: – Vi går sakte fram og gjentar budskapet og opplæringen mange ganger før det sitter skikkelig, forsikrer kursleder Knut Svebakk-Johansen.

Les også om kursene i ReAvisa, september 2017.

Våle og Undrumsdal pensjonistforrening fortsetter med sine datakurs for nettbrett og smarttelefon på Re Helsehus, informerer leder i pensjonistforeingen Aase Førsund og kursleder Knut Svebakk-Johansen i en epost til ReAvisa:

Den store vinneren: Nettbrett

– I år har vi invitert alle som vil bli med, også utenfor Våle og Undrumsdal pensjonistforening – og spesielt Ramnes pensjonistforening.

Knut Svebakk-Johansen har kjørt kurs på Revetal tidligere, men også i Holmestrand og Hof i mange år. – Det er svært viktig at de eldre blir selvhjulpen i den digitale verden, understreker kurslederen.

– Ingen vil være «digitale sinker». Det er ingen hemmelighet at mange «seniorer» har fått nettbrett av sine barn og barnebarn – de vil jo bare hjelpe dem inn i den digitale verden. Men mange kvier seg for å ta dette i bruk. Det er synd, mener kurslederen og pensjonistforeningen:

– Hvem har ikke hørt TV-vertene på Dagsrevyen eller andre opplysningsprogrammer avslutter med å si: “Mer informasjon om saken kan du se på nrk.no”. Eller “følg oss på Facebook”. Eller at du får melding om at informasjonen om din trygd eller skattekort finner du på Digipost.

– Legger inn kaffepauser

– Det handler om å ha lyst og tørre å forsøke. De fleste som er utrygge på internett og den digitale verden, er likevel svært nysgjerrige på hva det er. Et ønske er å gi alle en mulighet til sjøl å erfare de muligheter som ligger ute på nettet.

– Mange opplever at en helt ny verden åpner seg for dem når de først har tatt dette skrittet.

Bruken av nettbrett gir en lett tilgang til e-post, nettaviser, Digipost, nettbank, Vipps, sosiale medier og underholdning, men det er ofte behov for litt ekstra hjelp.

– Dette er nåtidens måter vi kommuniserer på, både med det offentlige, butikker, bedrifter og ikke minst med hverandre. Sosiale medier kan også styrke vennenettverket på nye og spennende måter.

Norge er verdensledende når det gjelder befolkningens tilgang til, og bruk av, IKT, men det er fortsatt mange hundretusener som fortsatt ikke deltar digitalt. Dette vil Våle og Undrumsdal pensjonistforening gjøre noe med lokalt her i Re.

– Vi går sakte fram og tar ofte en kaffepause

Kursene starter opp tirsdag 17. oktober på dagtid og varer 7 – 8 uker med åtte treff av cirka 2,5 timer. Påmelding gjøres til Våle og Undrumsdal pensjonistforening. Kursene passer for både iPad og Androide nettbrett.

– På kursdagene tar vi ofte en kaffepause og tar oss tid til en prat i pausene, forteller kursleder Knut Svebakk-Johansen. – Vi går sakte fram og gjentar budskapet og opplæringen mange ganger før det sitter skikkelig, forsikrer han.

Les også om kursene i ReAvisa, september 2017.