Reisebrev fra Vestfold rundt-turne med SP-toppene

SENTERPARTI-BESØK: Bjerkely-rektor Mathias Døvik viser Senterparti-følget rundt i den nye skolebygningen: Førstekandidat Kathrine Kleveland fra Holmestrand, 2. kandidat Per Asbjørn Andvik fra Ramnes og Re-ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMSDAL: Da Senterpartiets stortingskandidat skulle besøke tolv kommuner på tolv timer, la hun besøket til Bjerkely skole her i Re. Les mer om besøket ReAvisa som ligger i postkassene 7. september.

Les også om stortingsvalget i ReAvisa torsdag 7. september.

Kathrine Kleveland (51), førstekandidat for Senterpartiet i Vestfold, hadde med seg 2. kandidat Per Asbjørn Andvik (54) fra Ramnes, som var sjåfør på Vestfold-turneen.

Her i Re kommune besøkte Kathrine den kristne privatskolen Bjerkely, som flytta inn i nye lokaler i høst. Rektor Mathias Døvik fortalte om stor dugnadsinnsats.

Les mer om besøket i ReAvisa torsdag 7. september, der du kan lese mer om stortingsvalget 2017 sett med Re-øyne.

Blant annet fortalte Kathrine at Senterpartiet vil beholde dagens regelverk for privatskoler som tilbyr alternativ pedagogikk eller bygger på et annet livssyn.

– Men vi vil stramme inn når det gjelder godkjenning av private profilskoler og yrkesfaglige utdanningsprogram, fortalte hun følget som hang på slep gjennom Vestfold-kommunene.

VERDENS ENDE: Kathrine Kleveland (SP) rakk tolv Vestfold-kommuner på tolv timer – fra innland til kyst. Foto: Olav Nordheim.

Tolv lærerike besøk Vestfold rundt:

Vestfold-turneen starta i Svelvik kommune der Norgips produserer gipsplater. Norgips er Svelviks hjørnesteinsbedrift med 130 ansatte og er en suksesshistorie i industrireising i Norge, skriver Kathrine Kleveland i sitt eget «reisebrev»:

I Sande kommune besøkte Senterparti-følget Empus, tidligere Sande Produkter, der daglig leder Runar Bergstrøm utfordret stortingskandidaten på å skaffe flere «Varig tilrettelagte arbeidsplasser».

Så gikk turen over Hanekleiva til Hof kommune der styreleder i Vestfold Vann, Vidar Ullenrød og Roy Bjelke, møtte følget på Eidsfoss vannverk. De fortalte om sikkert drikkevann, hvordan vannet renses, transporteres og hvordan vi skal beholde det.

Lokallaget uttrykte bekymring for kvaliteten i Hillestadvannet som er del av vassdraget opp til Eikeren.

I Holmestrand fortsatte det med folkehelse. Forebyggende arbeid og bedre helse for befolkningen heier Senterpartiet på, og HT-club som ligger i Holmestrand sentrum gir folk trening- og livsstilsråd for ei bedre helse.

BJERKELY SKOLE: Fra venstre rektor Mathias Døvik, byggeleder Hans Kristian Heum, 2. kandidat for Vestfold Senterparti Per Asbjørn Andvik fra Ramnes, 1. kandidat Kathrine Kleveland fra Holmestrand og Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP). Foto: Olav Nordheim.

I Horten kommune hadde lokallaget stand på Høgskolen for å formidle viktigheten av å bruke stemmeretten. På Bakkenteigen møtte følget også Utdanningsforbundet. Senterpartiet vil gi lærerne mer tillit og mer lønn. – Mange studenter lovte oss å bruke stemmeretten!

På Tjøme besøkte følget Færder nasjonalpark, og gikk helt ut til vippefyret på Verdens ende i nydelig og stille sommervær. – Der fikk vi høre hvor viktig landskapsvern er, og hvordan brukerinteresser og verneinteresser samarbeidet bra.

På Nøtterøy var temaet jordvern. Her har det vært drevet landbruk i flere tusen år på grunn av klima og jordsmonn. I Vestfold produseres cirka 20 prosent av matkornet, og 25 prosent av grønnsakene som dyrkes i Norge.

– Senterpartiet vil bevare matjorda for fremtidige generasjoner.

I Tønsberg ble det naturlig å stoppe hos Nortura, siden Senterpartiet er over gjennomsnittet interessert i næringsmiddelindustri og matproduksjon.

– Visste du for eksempel at det jobber 29 nasjonaliteter på Nortura og at de stadig produserer nye produkter, nå også produkter uten kjøtt?

I Sandefjord besøkte følget Komplett, Norges største nettbutikk. – Her så vi robotplukking av varer, fikk høre om et stort firma i utvikling, og diskuterte urettferdig subsidiering av utenlands netthandel.

SAMLER TROPPENE: Tidsskjema holdt på å sprekke i Re, der følget hadde fått feil både tid og sted for oppmøte fra fylkeskontoret til Senterpartiet. Men Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) fikk samla troppene – tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

– Senterpartiet vil ha vekk tollfri importgrense 350 kroner.

I Larvik fikk følget orientering om regjeringens planer om å spre UP i hele landet, i stedet for å beholde fagmiljøet i Stavern. – Vi fikk også overrakt et nummer av Politiforum med ”politimester” Trygve Slagsvold Vedum-forside.

Turen ble avslutta i Lardal, der budskapet var fibernett til alle! Senterpartiet vil sikre tilgang til raskt bredbånd i hele landet.

Ringen ble slutta akkurat som den starta

– Med hjemmelaget kantarellsuppe fastslo jeg at ringen var slutta, for dessverre var dårlig internettforbindelse også noe de sliter med i Svelvik, der turen starta, oppsummerer Kathrine Kleveland:

– Vestfold Senterparti trengs på Stortinget. Muligheten er der, og Senterpartiet vil så mye mer enn å sikre raskt internett til alle. Som eneste reelle kandidaten fra Nordre Vestfold spør jeg:

– Gir du meg sjansen?, avslutter Kathrine Kleveland «reisebrevet» fra Vestfold.

Les også om stortingsvalget i ReAvisa torsdag 7. september.