– Det var ikke noe moro. Det var så lite moro at jeg husker den dag i dag hvor vondt det var.

VONDE MINNER: Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) veit hvor vondt det gjør å bli mobba på skolen. – Det gjør nok at jeg er ekstra ivrig på å få slutt på sånt, sier han til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Det ble dønn stille da ordføreren fortalte barneskole-elevene om hvordan han sjøl ble mobba på skolen.

Les mer om stortingsvalget i ReAvisa torsdag 7. september.

HILSER PÅ POLITIKERNE: Ramnes-elevene hadde forberedt seg godt med gode spørsmål. Les mer i ReAvisa som ligger i postkassa torsdag 7. september. Foto: Stian Ormestad.

Alle de politiske partiene i Re ble invitert til Ramnes skole for å informere om det norske demokratiet – og det ble tid til en liten valgdebatt til slutt, der Ramnes-elevene stilte politikerne gode spørsmål.

Les mer om dette og mye mer om stortingsvalget – sett med Re-øyne – i ReAvisa som ligger i postkassa torsdag 7. september.

– Alle lo, men jeg gikk for meg sjøl og grein

Simen Bror Knotten (11) lurer på hva de forskjelllige partiene vil gjøre med mobbing på skolen?

Thorvald Hillestad (SP) mener vi må snakke om mobbing, ikke late som om det ikke skjer hvis det skjer.

– Derfor spør vi dere om hvordan dere synes skoledagen deres er. Og spørsmålet om mobbing et av de aller viktigste spørsmålene vi vil ha svar på. Denne undersøkelsen har vi år etter år – og tallene blir heldigvis bare bedre og bedre.

POPULÆRT KJEDE: Ordførerkjedet blir studert grundig i skolegården etter debatten. Ordfører Thorvald Hillestad tegner og forklarer. Foto: Stian Ormestad.

GODE SPØRSMÅL: Simen Bror Knotten (11) hadde et av mange gode spørsmål til politikerne. Foto: Stian Ormestad.

Re-ordføreren gir et eksempel fra sin egen skolegang: – Jeg var litt tjukk, også var det så varmt på sløyden. Det klaga jeg litt på, og da fikk jeg høre:

– «Ja, det lukter litt stekt flesk». Alle lo, men jeg gikk for meg sjøl og grein. Det var ikke noe moro, så lite moro at jeg husker den dag i dag hvor vondt det var.

– Derfor: Ta vare på hverandre, er ordførerens råd.

– Det er ikke noe du glemmer, rett og slett

Det ble helt stille etter den korte, men sterke historien som tydelig prega forsamlingen. Og stille ble det værende en liten stund.

Til ReAvisa forteller Thorvald at han har nok blitt litt ekstra ivrig på å få slutt på mobbing, på grunn av den opplevelsen.

– Det er jo litt rart at en hendelse på skolen for så mange år siden kan sitte så godt i enda. Jeg kan kjenne på den vonde følelsen enda, så lenge, lenge, lenge etter. Det er ikke noe du glemmer, rett og slett.

TRAVEL MANN: Morten Stordalen (FrP) er innom Ramnes barneskole i en travel valgkamp. Les mer om stortingsrepresentanten fra Re i ReAvisa som ligger i postkassa torsdag 7. september. Foto: Stian Ormestad.

ENGASJERTE ELEVER: Politikerne fikk gode spørsmål av kommende velgere og politikere. Les mer i ReAvisa som ligger i postkassa torsdag 7. september. Foto: Stian Ormestad.

En stortingsmann i panelet

Det var litt av en gjeng som kom på besøk til Ramnes skole:

Til og med en stortingsmann ved Morten Stordalen (FrP), i tillegg til Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) og Lars Jørgen Ormestad (AP), Benedichte Lyngås (KrF), Kari Proos (MDG), Håvard Bettum (V) og Magnus Theiste Østlie (SV).

– Du tar deg tid til å besøke en skole hjemme i Re, midt i en travel valgkamp?

– Ja, det er viktig å prate med den yngre garde og fortelle dem om det flotte demokratiet vi har her i Norge, mener Morten Stordalen. – Det er jo bare hyggelig, men jeg ser det også som min plikt som folkevalgt.

Og når det gjelder mobbing? Der vil FrP ha et mobbeombud.

Les mer om grilling av politikerne, valgkampen og stortingsvalget 2017 i ReAvisa torsdag 7. september.