Nattas styrtregn fylte mange kjellere med vann

OVER 50 OPPDRAG – OG ENDA FLERE TELEFONER: Brannmannskap reiste rundt i natt for å veilede huseiere, i tillegg til at mange ble veileda på telefon. Foto: VIB.

RE/ØSTLANDET: – Av over 50 utrykninger i vårt diristrikt, var flere til Re, melder Vestfold Interkommunale Brannvesen. – Det var så mange rammet, at vi stort sett ikke klarte noe annet enn å reise rundt og veilede huseierne.

Natt til lørdag 10. juni åpnet himmelen seg og det pøsa ned store mengder regn på kort tid. Det skapte trøbbel i mange kjellere og sikringsskap.

– Det var voldsomme mengder med vann. I flere kjellere sto vannet opptil 1,5 meter over gulvet, forteller brannmester Erik Nygaard.

Lite hjelp i å pumpe ut vannet

I Re var utrykningene til Borgeveien, Revetalgata, Bruserudveien, Sørbyveien – men enda flere boliger ble rammet uten at brannmannskap var innom.

– Når vannet står å trykker inn utenfra er det liten hjelp i å prøve og pumpe vannet ut. Det er i realiteten bare å vente til vannet trekker seg tilbake, sier brannmesteren.’

– Det var så mange boliger som fikk vann inn der det normalt skal renne ut, inn via sluk og avløp i kjellere, at vi stort sett ikke klarte annet enn å reise rundt og veilede huseierne.

Huseiere ble ivaretatt og veiledet per telefon

– I tillegg fikk vi en rekke henvendelser fra bekymrede innbyggere da sikringer hadde gått og kontakter hadde flydd ut av veggen som følge av overspenning etter lynnedslag, men heldigvis ingen branner.

Mellom klokka 23:18 fredag kveld og klokka 02:48 lørdag morgen var mannskapene i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) assistert av Restverdiredningsbilen til Sandefjord brann og redning i mer enn 27 boliger i vårt område.

I tillegg er en rekke huseiere ivaretatt og veiledet per telefon av 110-operatørene i natt, melder VIB på sine Facebook-sider.