– Nå har vi jaggu et galleri her på Revetal også!

LANG KARRIERE: Fotograf Knut Harald Evensen (71). Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/HORN: Av hundretusenvis av bilder er 20 valgt ut til den første fotoutstillingen i Næringsbygget. Knut Harald Evensen gleder seg til å vise fram ballett-bildene.

Se direktesending fra rigging kvelden før åpning

Knut Harald Evensen (71) har fotografert profesjonelt i 54 år, og det er 44 år siden hans første separatutstilling på Høvikodden.

Etter ett par tiår uten utstillinger, prøver den nå pensjonerte fotografen og journalisten seg igjen med en utstilling her hjemme i Re:

– Som pensjonist kan jeg bruke tida mi til akkurat det jeg vil – og da ble det til dette, forteller Knut Harald.

Kona Inga Kjæraas Evensen skal synge tre egenkomponerte sanger under åpningen, det blir sprudlevann og enkel servering. Ekteparet fra Horn i Ramnes synger begge i Våra-koret.

Fyller lokalene med fotokunst

Michael Dibley ved 360 kiropraktor i Næringsbygget på Revetal stiller velvillig plassen til disposisjon. Han vil gjerne fylle lokalene med kunst, og har flere kreative, lokale sjeler i tankene for kommende utstillinger.

Denne fotoutstillingen skal stå ut juni. – Av hundretusenvis av bilder, har han valgt ut 20. Bare det er en prestasjon i seg sjøl, mener Michael.

Han digger bildene til Knut Harald og håper det blir flere runder med hans bilder, med andre tema.

– Det skal du ikke se bort ifra, sier den rutinerte fotografen som har fotografert det meste. Denne utstillingen har tema ballett. Men han har også vært opptatt av trafikk.

– Jeg var veibokredaktør i 20 år, og har frilanset litt innen tema. Blant annet skreiv jeg en artikkelserie for A-magasinet om trafikkdrepte barn: Barn som plutselig løper ut i veien.

– Vi fant at det sjelden er barn som plutselig løper ut i veien. Det er som oftest barn som løper vekk fra biler i alt for høy fart med en ufokusert sjåfør – barn som prøver å komme seg helskinna på skolen.

– Det er noen brukbare bilder, altså

En annen artikkelserie som vakte oppsikt, var da fotojournalisten gikk inn i tema kvinner som frir til drapsmenn.

Knut Harald har jobba for Dagbladet, Aftenposten, frilanset for de fleste store redaksjoner, vært ansatt i Cappelen og skrivi 20 bøker, og jobba mye frilans.

– Når jeg summerer det opp sånn, så er det ikke rart man har blitt 71 år etter hvert. Det er heller ikke rart det er blitt så mange bilder.

– Men når jeg ser på de nå, og tenker at det bildet der har en 28 år gammel meg tatt, så må jeg si at det er brukbart altså, sier en langt ifra skrytete fotograf om flotte bilder – alle tatt i balletten på 1970-tallet.

Vertskapet på 360 kiropraktor og fotografen sjøl Knut Harald Evensen står klar til å ta i mot gjestene lørdag klokka 15.00: – Alle er hjertelig velkommen!

Se direktesending fra rigging kvelden før åpning

,