Mye røyk fra brann på Linnestad – hold vinduer lukket!

FULL UTRYKNING: Det brenner på Linnestad næringsområde – igjen. Flere brannbiler, ambulanser og politibiler er sendt til stedet. De jobber i ly for røyken, som driver for det meste sørover. Foto: Stian Ormestad.

LINNESTAD: Det brenner på et gjenvinningsanlegg i Re, ifølge brannvesenet som er på vei.

Nødetatene anbefaler folk å holde vinduer lukket. Det er mye tjukk og svart røyk i området, ifølge både politi og brannvesen.

TJUKK RØYK: Slokkingen pågår fortsatt en times tid etter første melding om brannen. Foto: Stian Ormestad.

«Flere stasjoner i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) er på vei til Linnestad næringsområde etter melding om brann i et gjenvinningsanlegg i Ravneveien, Re kommune», melder Vestviken 110-sentral.

Brannmannskap på stedet anbefaler folk å komme seg unna og søke ly for røyken.

Vitner på stedet forteller om tjukk røyk over et stort område ved Linnestad og Bjune. Det skal ha kommet mange brannbiler i løpet av kort tid, i 17.30-tida mandag kveld 8. mai.

– Det brenner i materialer som skal gjenvinnes. Blant annet kobberkabler med isolasjon av oljeholdig papir, brann har spredd seg til to hauger, i tillegg brenner det i en kvern og et samlebånd inne i industrihallen, forteller vakthavende brannsjef Hedin Gibbons.

– Slokkearbeidene pågår for fullt, og utvendig er liften satt opp for å kjøle hjørnet der kvernen som er i brann står, sier Hedin Gibbons.

8 – 10 arbeidere var på stedet da brannen starta, ifølge politiet. Disse blir tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet. To av dem er sendt til sjukehus for en ekstra sjekk.

Politiet driver undersøkelser på stedet.

SLOKKER: Brannvesenet legger ut brannslanger til flere kummer på industriområdet. Foto: Stian Ormestad.

Det brenner hos KMT Gjenvinning AS, ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB).

– De behandler utrangerte kabler. Under behandling blir fraksjoner som oljefyltpapir, bitumen, olje, fett, tjære, plast, kobber, aluminium, bly og jern separert fra hverandre.

I oktober i fjor var det også en brann ved anlegget, da varte slokkeinnsatsen i over tre timer.

Det er fortsatt en god del røyk i området en times tid etter første melding om brannen.

– Vi har kontroll, melder vakthavnede brannsjef Hedin Gibbons rett før klokka 19. – Etterslokking vil pågå en stund til før vi mest sannsynlig kan pakke sammen og returnere.

De fleste har nok friskt i minne flere små og større branner på samme næringsområde de siste åra, der den største var Revac-brannen sommeren 2014.

UNDERSØKER: Politiet gjør sine undersøkelser på stedet. Foto: Stian Ormestad.