Hils på Blågjengens nye dirigent

VÅRKONSERT: Blågjengen øver til vårkonsert i Ramnes kirke mandag 3. april. Foto: Håkon Westby.

RAMNES: Blågjengens nye dirigent er Nicklas Bredahl (42) fra Moss. Nå øves det til vårkonsert mandag 3. april i Ramnes kirke.

Mandag 27. mars hadde Blågjengen lagt sin ukentlige øvelse til Ramnes kirke. Da ReAvisa besøkte øvelsen var det tonene fra ”Highland Cathedral” som fyllte kirkerommet under ledelse av Blågjengens nye dirigent Nicklas Bredahl fra Moss.

NY DIRIGENT: Nicklas Bredahl fra Moss er ny dirigent i Blågjengen. Foto: Håkon Westby.

Som dirigent har Nicklas lang erfaring. Allerede som 14-åring dirigerte han skolekorpset Mossekråkene, som han var med i. Siden har han dirigert en rekke korps: Nøkleby skolekorps i Fredrikstad, Peik i Oslo i åtte år, Sande juniorkorps og Lysheim i Horten, blant andre.

I tillegg spiller han og samboeren, som er organist i Østfold, i kirker ved forskjellige anledninger. Nicklas begynte i Blågjengen i januar med øvelser hver mandag.

Nå øves det til Vårkonserten i Ramnes kirke mandag 3. april klokka 19.00. På repertoaret står blant annet salmer, potpourri av John Williams filmmusikk, Svalbardtema fra Orions belte og Highland Cathedral. I tillegg til Blågjengen vil også to ensembler fra Ramnes og Rørostoppen skolekorps delta på konserten.

– Dette er en trivelig og fin gjeng. Her er det en god tone – mye latter og glede, og de tar i mot utfordringer. Jeg gleder meg til hver øvelse, sier den nye dirigenten. Nicklas er veldig fornøyd med kvaliteten på amatørene i Blågjengen.

– Her er det mange gode musikere. Jeg skjønner nesten ikke at Trond ville gi slipp på denne fine gjengen, legger han til.

Gamledirigenten Trond Antonsen fra Bergsåsen har holdt koken som dirigent i stort sett alle åra siden oppstarten i 1993.

DIRIGENT SIDEN OPPSTARTEN: Trond Antonen og kona Svanhild Øren Antonsen spiller fortsatt i korpset. Begge har vært med siden oppstarten, Trond som dirigent fram til tampen av fjoråret. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Trond Antonsen og Blågjengen i ReAvisa, desember 2016.

Annonse: