Stenger barnehage med omfattende vannskader

SKJEGGESTADÅSEN BARNEHAGE: For litt over ett år siden var det offisiell snorklipping for Skjeggestadåsen barnehage. Foto: Stine Skoli.

SKJEGGESTADÅSEN/REVETAL: I hele natt har det rent vann fra loftet og sørga for store vannskader. En nabo oppdaga elendigheta på tur forbi barnehagen.

Skjeggestadåsen barnehage er Re kommunes nyeste barnehage. Les mer om den offisielle åpningen i ReAvisa, november 2015.

I løpet av natt til lørdag 28. januar har et sprinkelanlegg blitt utløst i Skjeggestadåsen barnehage. Det forteller Kurt Schjølberg, vaktmestersjef i Re kommune, til ReAvisa.

VAKTMESTERSJEF I RE KOMMUNE: Kurt Schjølberg. Foto: Stian Ormestad.

– Vi har finni årsaken – som er sprinkelanlegget. Men vi aner foreløpig ikke hva som har gjort at sprinkelanlegget er blitt løst ut, for det fantes ikke spor av brann eller røyk i bygget.

På mandag kommer fagfolk for å måle fuktighet i bygningen, og vaktmestersjefen skal få flere svar på hva som har skjedd og hva som skjer framover. Men allerede nå kan han konstatere at det er snakk om store skader:

– Omfattende skader etter at flere tusen liter vann har rent ned fra loftet i mange timer.

Noen sluk inne i bygget har tatt unna en del vann, men det rant godt med vann inne i bygget da kommunens folk tok seg inn lørdag formiddag.

– Det sto hvert fall ett par centimeter med vann oppetter veggene, forteller Schjølberg.

En nabo hørte alarmen fra barnehagen, og vedkommende ringte politiet – som igjen ringte vaktmestersjefen i Re kommune.

Hele lørdagen har gått med til opprydning, og ikke minst omorganisering av barnehagebarn ved Skjeggestadåsen barnehage.

Det meste skal la seg ordne, men på grunn av at barnehagebarn blir flytta fra Skjeggestadåsen til Revetal barnehage må åpen barnehage på Revetal utgå den kommende uka.

– Alle foresatte er blitt kontakta direkte om alternative tilbud. Noen vil imidlertid få tilbud i Revetal barnehage allerede fra mandag, skriver Re kommune på sine nettsider, som ikke kan si noe konkret enda om hvor lenge det blir snakk om alternative løsninger.

– Det vil ikke være mulig med barnehagedrift på en stund, barna vil derfor få tilbud i alternative lokaler inntil videre, heter det på kommunens nettsider.

Ifølge vaktmestersjefen kan det bli snakk om brakkerigger ved siden av Skjeggestadåsen barnehage, men også dette vil bli klart først til uka når Re kommune har møtt forsikringsselskapet.

Skjeggestadåsen barnehage er Re kommunes nyeste barnehage. Les mer om den offisielle åpningen i ReAvisa, november 2015.

Annonse:
,