Solerød Jubateater legger ut på Re-turne i dag

SKUESPILL-SPIRER: Mina Solberg (7) og Jaran Hiim-Tveiten (8) danser og spretter. Bak ser vi Perla Isadora Ingolfsdottir (7), Isak Grette (7), Hans Elias Bråten (5), Hedda Fjellvang (5), Erica Emilie Løseth (10), Sander Fjellvang (10), Christina Bøe (11), Vårin Hiim-Tveiten (5), Ruth Emilie Bråten (7), Olene Hiim-Tveiten (10), Jessica Løseth (8), Helene Berg og Rebekka Fjellvang (1). Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMSDAL: – Oi! Nå må vi SKJERPE oss!, kommer det fra unge skuespiller-spirer. Det begynner å sige inn at premieren er rett rundt hjørnet.

Solerød jubateater hadde sin første oppsetning i våres, og nå er den unge skuespillerstaben på 18 gutter og jenter fra 5 til 11 år klare med juleforestillingen «Snus og Finn i Nisseland».

Denne uka legger barneteateret ut på en liten Re-turne, med første stopp på Re Helsehus i dag. I går var det generalprøve på Dalheim.

PEP-TALK: Instruktør Kristine Lilleås Bråten minner om at det nærmer seg permiere. Teaterbarna på scenekanten lover full skjerpings, fra venstre Jaran Hiim-Tveiten (8), Mina Solberg (7), Perla Isadora Ingolfsdottir (7), Isak Grette (7), Isabell Adolfsen Næss (7), Vårin Hiim-Tveiten (5), Hans Elias Bråten (5), Hedda Fjellvang (5), Ruth Emilie Bråten (7), Olene Hiim-Tveiten (10), Sander Fjellvang (10), Erica Emilie Løseth (10), Christina Hoff Bøe (10), Jessica Løseth (8) og Olivia Grytnes Thornquist, Foto: Stian Ormestad.

Stykket skal spilles på Re Helsehus tirsdag 13. desember, på Dalheim fredag 16. desember i forbindelse med Solerød oppvekstsenters juleavslutning, og en åpen familieforestilling på Dalheim lørdag 17. desember.

– Nå er det generalprøve før vi skal spille skuespill tre ganger denne uka, forteller instruktør Kristine Lilleås Bråten.

– Oi! Da må vi SKJERPE oss!, mener barna som sitter på scenekanten som tente lys.

LITT JUKS: Teaterbarna forteller at julepakkene er tomme. – Det er litt juks, men det er lov når det er teater, forteller de til ReAvisa. På scenen står Ruth Emilie Bråten (7), Erica Emilie Løseth (10), Christina Hoff Bøe (11), Jessica Løseth (8), og bak sceneteppet skimter vi Sander Fjellvang (10). Foran sufflerer Helene Berg med Rebekka Fjellvang (1) på ryggen. Foto: Stian Ormestad.

På scenen ligger det masse julegaver, pent pakket inn i julegavepapir og julebånd. – Men det er ikke ekte pakker, altså. Det er faktisk bare tomme esker, får ReAvisa opplyst.

– Det er litt juks. Men det gjør ikke noe, for det er teater. Vi synger og spiller skuespill, og det er veldig morsomt. Vi danser og spretter også, forteller Erica Emilie Løseth (10).

SISTE FORBEREDELSER: Olivia Grytnes Thornquist (7) får hjelp til å feste mikrofonen av Kristine Lilleås Bråten. Videre venter Olene Hiim-Tveiten (10), Jessica Løseth (8), Isak Grette (7) på sine trådløse mikrofoner – akkurat som proffe skuespillere har. Foto: Stian Ormestad.

De voksne ved Helene Berg, Kristine Lilleås Bråten og Ole Hans Fjellvang kan fortelle at de allerede har planen klar for enda en oppsetning på nyåret.

Teater-ånden har fått et nytt liv i Undrumsdal med en nylig oppusset scene i bygdehuset, med nytt sceneteppe, nymalt scene og nytt scenelys.

SISTE FORBEREDELSER: Ole Hans Fjellvang holder styr på teknikken. Foto: Stian Ormestad.

,