– Det er viktig å være venner på veien! – SE VIDEO

REVETAL: – Det er lurt å vinke til han eller hun inni lastebilen. Hvis de vinker tilbake til deg så veit du at de har sett deg også! SE VIDEO OVER!

«Venner på veien» er en trafikksikkerhetskampanje i regi av Norges Lastebileierforbund (NLF).

To medlemsbedrifter i Re var på besøk hos 1. klassingene på Røråstoppen skole før jul: Bulk-Tank Transport i Våle og Johan Strange Transport på Revetal.

TRAFIKKSIKKERHET: 1. klassingene ved Røråstoppen skole fikk besøk av lastebilsjåfører med et viktig budskap: Se og bli sett! Foto: Stian Ormestad.

– Vi kjører ikke lastebil bare fordi det er gøy, men vi har med oss masse varer au, forteller Henning Hansen i Bulk-Tank Transport.

På spørsmål om hva en lastebil kan frakte, er svarene mange. Svarene er også mange når Hans Johan Strange viser fram trafikkskilt og spør hva de betyr.

1. klassingene har full kontroll på skilt, og det imponerer lastebilsjåførene. – Det er helt supert at dere har lært om skilt allerede. Det er viktig å kunne for å være trygg i trafikken.

IKKE LETT Å SE ALT I SPEILENE: 1. klassingene fikk se med egne øyne hvor vanskelig det er å ha full oversikt fra førersetet i en lastebil. Andrine Solhaug var førstemann til å få lov å sitte i lastebilen. Foto: Stian Ormestad.

Det viktigste budskapet til elevene er: Se og bli sett! Både med refleks, men også ved å vinke.

– Dere ser den store lastebilen – men sjåføren inni lastebilen ser kanskje ikke deg. Hva kan dere gjøre da?

– Det er lurt å vinke til han eller hun inni lastebilen. Hvis de vinker tilbake til deg så veit du at de har sett deg også, mener Alvilde Seth Gran.

– Helt rekti! Og det kan være lurt å vinke, uansett om det er en lastebil, traktor, eller en vanlig bil, forteller lastebilsjåførene.

SKOLEBESØK: Bulk-Tank Transport i Våle ved Henning Hansen og Johan Strange Transport på Revetal ved Hans Johan Strange. Foto: Stian Ormestad.

LEK OG ALVOR: Bente Brekke fra Bulk-Trans Transport kommer med nyttige tips om trafikksikkerhet, så det blir litt alvor i all leken. Foto: Stian Ormestad.

HVEM SYNES FRA SJÅFØRSETET? Du må hvert fall til midten av rekken med 1. klassinger før jenta i lastebilsetet kan se elevene. Viktig å vite for smårollinger i trafikken. Foto: Stian Ormestad.

Trafikksikkerhetskampanjen «Venner på veien» retter seg mot barn i 1. og 2. klasse, informerer NLF. Røråstoppen skole var først ut i Re til å få lastebil-besøk.

, ,