Skoleelev forsøkt lokket inn i bil

ill_politi_2

POLITIET: Patruljene i området er varslet og har fått alle opplysninger skoleeleven har gitt etter hendelsen. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES/BERGSÅSEN: En elev ved Ramnes skole skal ha blitt stoppa på vei hjem fra skolen i dag. Føreren sa han skulle «bli kjørt hjem».

Først ble hendelsen delt på Bergsåsen velforenings Facebook-side, før skole og politi ble varslet. Ramnes skoles Facebook-side har delt følgende tekst:

«Advarsel: En elev ble stoppet av en bil på vei hjem i dag. Den som var i bilen sa at han skulle «bli kjørt hjem.» Bilen var en Caddy lignende bil med grønne skilter. Eleven løp hjem i sikkerhet. Dette skjedde i Bergsåsveien like ved innkjørselen til Blåkollveien fra Re vgs. Ta en prat om dette hjemme».

Det er rett under to år siden sist en liknende hendelse ble undersøkt av politiet. Den gangen oppfordret lensmannen på Revetal foreldre om å snakke med barna sine, og han uttalte følgende i ReAvisa:

– Vi ønsker ikke et lokalsamfunn der barna våre ikke kan snakke med fremmede. Men det er viktig å forklare skillet mellom naturlig og unaturlig kontakt. Det er naturlig å snakke med fremmede. Men det er unaturlig hvis fremmede vil ha deg med til steder du egentlig ikke skulle, som for eksempel inn i en bil.

Forrige gang var beskrivelsen en mørk bil kjørt av en mann. Vedkommende ble oppfordret til å ta kontakt med politiet for å oppklare eventuelle misforståelser. Det skjedde aldri.

Samme oppfordringen går nå ut til vedkommende som stoppa og tilbød skyss i dag. Kjetil Indahl, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, understreker at man ikke kjenner hensikten til bilføreren.

– Vi har notert ned opplysningene gutten hadde, det er en vag beskrivelse av en blåaktig bil. Han skal ikke ha sett ansiktet på personen i bilen.

Operasjonslederen forteller at patruljene i området er varslet. Samtidig sjekkes opplysningene ut mot liknende opplysninger tidligere.

– Oppfordringen er: Kan dette ha vært deg? Meld i så fall i fra så vi får avklart eventuell misforståelse, sier Indahl, som understreker at slike meldinger alltid undersøkes grundig av politiet.

,