Skal du på dette julebordet? Gled deg!

191116_restauranten_sonner_av_modre_julebord_9

DEILIG TRIO: Sønner av mødre gjør seg lekre gjennom hele julebordsesongen på Revetal. Fra venstre Tommy Anderson (39) fra Stokke, Andre Klausen (30) fra Høyjord og Harald Bjerkesti Løken (33) fra Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: I kveld er det premiere på årets julebordshow på Restauranten. Kaster du deg rundt er det fortsatt billetter igjen, men videre framover er det flere fulle hus. 

Sønner av mødre trøkker til med sitt fjerde julebordshow på Restauranten på Revetal; «Kraftig kost». Harald Bjerkesti Løken fra Undrumsdal mener humortrioen har svart belte i julebord.

Derfor har de laga en vise basert på all erfaring fra julebord på Revetal. Det er nok dette som er kveldens aller kraftigste kost.

191116_restauranten_sonner_av_modre_julebord_6

JULEBORDSGJEST: Tommy Anderson (39) fra Stokke har ramla skikkelig utpå. Humortrioens fjerde bonusmedlem Terje Stangeland (39) fra Revetal spiller her gitar og har også stått for musikk og lydkulisser gjennom hele showet. Foto: Stian Ormestad.

Aldri et lokalt humorshow i Re uten at Gregershølet er nevnt – verdens navle. Vi treffer også på speidere fra Undrumsdal. Og sjølskryt av alt vi har på Revetal er sedvanlig kotyme – men vi mangler vel sushi?

Vi får et gjensyn med ekteparet med den bestemte fruen, i Harald Bjerkesti Løkens skikkelse. Den trivelige og alltid like forvirra ytlendingen fra Stokke kebab og taxi, i Tommy Andersons skikkelse, har forvilla seg oppover Bispeveien igjen – også han med helt nye replikker.

191116_restauranten_sonner_av_modre_julebord_7

DET ENESTE VI MANGLER PÅ REVETAL? Vi har alt vi trenger på Revetal, unntatt sushi. Foto: Stian Ormestad.

Sjøl om noen figurer dukker opp igjen, er det med ny tekst, nye replikker og nye poeng.

I tillegg er alle tre, men kanskje aller mest Tommy Anderson, løse kanoner på dekk som kan fyre av noen improviserte salver uten forvarsel. Det så vi allerede på generalprøven.

For en over middels interessert ReAvisa-utsendt, som har sett både sommershow i Sandefjord og lokalrevyer i Andebu og Stokke det siste året – der deler av trioen også har hatt en finger med i spillet, var det noe som liknet veldig på noe en har sett før.

191116_restauranten_sonner_av_modre_julebord_4

UNDRUMSDAL-SPEIDERE: Hormonene løper løpsk i unge guttekropper – eller kanskje ikke? Foto: Stian Ormestad.

Men de færreste har kanskje sett alt av revyer rundt omkring, og «problemet» er ikke stort.

Det aller, aller meste du får se på Revetal er nyskrevet, og absolutt alt er nytt for oppsetning her i Re.

I så måte er hele showet nyskrevet for Revetal. Og det er velskrevet. Og det aller beste – det er sjølskrevet. Vær klar til å trimme lattermusklene, det kan fort bli en drøy treningsøkt.

191116_restauranten_sonner_av_modre_julebord_3

KJENTE FJES: Dette ekteparet har vi sett før. Fruen i huset, i Harald Bjerkesti Løkens skikkelse, har ikke dempa seg siden sist. Foto: Stian Ormestad.

Vil du kaste deg rundt og oppleve moroa allerede i kveld, er det noen billetter ledig. Ellers begynner det å bli lite billetter tilgjengelig:

– Noen billetter ledig til kveldens premiere. Utsolgt neste helg 25. og 26. november, men kan få inn noen få fredag, tre-kvart-fullt 2. og 3 desember, det samme 9. og 10. desember, helt utsolgt på siste forestilling 17. desember, forteller Roger Noren på Restauranten på Revetal.

Julebord-pakka er av det velkjente slaget: Juleshow, julemiddag, og juletrubadur utover de små timer – i år med pianomann Dagfinn Ellingsen fra Våle.


 

Les også: Klare for å servere kraftig kost på Restauranten

, ,